Pieter Aspe houdt stand

© Belga

In de meest recente verkoopcijfers van de Vlaamse boekhandel zijn het Karin Slaughter (fictie) en John Eliot ‘Bach’ Gardiner (literaire non-fictie) boven, met Pieter Aspe als eeuwige commerciële certitude bij de thrillers.

Faut le faire. Nu al weken staat ‘(Pijn)³’, de nieuwste Aspe, op nummer 1 tussen al het internationale geweld in de hitparade van best verkochte thrillers in de Vlaamse boekhandel. In de top 10-en van de fictie en de literaire non-fictie ziet het plaatje er in de week van 19 tot en met 25 mei enigszins anders uit, met Karin Slaughter aan kop bij de fictie en John Eliot Gardiner met zijn bejubelde ‘Bach’-monografie aan het feest bij de literaire non-fictie.

Everseller

Karin Slaughter voert dus het fictie-klassement aan met haar nieuwste literaire thriller ‘Veroordeeld’ die op 22 mei verscheen. ‘Geachte heer M.’ van Herman Koch schuift daardoor naar de tweede plaats. Everseller ‘Oorlog en terpentijn’ van Stefan Hertmans is niet weg te branden uit de top 5 van de fictie terwijl Peter Terrins ‘Monte Carlo’, die verleden week nog binnenkwam op plaats 8, nu uit de top 10 tuimelt.

Bach boven

Bij de literaire non-fictie stoomt John Eliot Gardiner met zijn boek over Bach door naar plaats 1. ‘Sisterka’, het aangrijpende familierelaas van Marijke Libert over de nasleep van een Engelse romance tijdens WO I, staat deze week op plaats 5.

Alles wat Aspe aanraakt, verandert in goud. In het najaar van 2013 stond hij wekenlang in de thrillerhitparade op kop met ‘Het Janussyndroom’. Nu doet hij dit kunstje con brio over met ‘(Pijn)³’.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content