Roderik Six zei het onlangs nog in een interview op deze boekensite naar aanleiding van zijn aanstaande verhuizing naar Amsterdam: er zijn weer literaire vibes aan de Grachtengordel, ondermeer dankzij het Nederlandse literatuurmagazine Das Magazin waar veel nieuwe literaire stemmen zich mee liëren.

Intieme setting

Das Magazin probeert in een intieme setting én via interactie met het publiek de jonge lichting Nederlandstalige auteurs voor het voetlicht te brengen. Op 12 december komen ze dus naar Antwerpen, met onder anderen Arnon Grunberg aan Nederlandse en Yves Petry aan Vlaamse kant omkranst met heel wat jong geweld, zoals Nina Weijers, Frederik Willem Daem en debutante Inge Schilperoord die met 'Muidhond' al onmiddellijk tot de laatste zes genomineerden voor de prestigieuze ECI-Literatuurprijs behoort.

Wereldprimeur

Naast de line-up van schrijvers die in besloten setting hun ding doen en in gesprek gaan met de aanwezigen, zijn er dus ook twee primeurs. Bent van Looy, Maud Vanhauwaert en Adil El Arbi kozen een favoriete klassieker die ze samen met de leesclubbers zullen bespreken tijdens de festivalavond.

Antwerpen krijgt daarnaast nog een wereldprimeur, aldus het persbericht van Das Magazin. Peter Verhelst en Carll Cneut verzorgen 's middags een leesclub voor kinderen en vertellen zelf over hun kinderboek voor kinderen van 10 en ouder: 'De jongen, de neushoornvogel, de olifant, de tijger en het meisje'.

Tickets kosten 25 euro per literair optreden en dienen op voorhand te worden betaald: deelnemers krijgen voor die prijs het boek in kwestie thuis opgestuurd én zijn zeker van een plaatsje in één van de zestien leesclubs rond hun favoriete auteur op 12 december.

Frank Hellemans

Roderik Six zei het onlangs nog in een interview op deze boekensite naar aanleiding van zijn aanstaande verhuizing naar Amsterdam: er zijn weer literaire vibes aan de Grachtengordel, ondermeer dankzij het Nederlandse literatuurmagazine Das Magazin waar veel nieuwe literaire stemmen zich mee liëren.Intieme settingDas Magazin probeert in een intieme setting én via interactie met het publiek de jonge lichting Nederlandstalige auteurs voor het voetlicht te brengen. Op 12 december komen ze dus naar Antwerpen, met onder anderen Arnon Grunberg aan Nederlandse en Yves Petry aan Vlaamse kant omkranst met heel wat jong geweld, zoals Nina Weijers, Frederik Willem Daem en debutante Inge Schilperoord die met 'Muidhond' al onmiddellijk tot de laatste zes genomineerden voor de prestigieuze ECI-Literatuurprijs behoort.WereldprimeurNaast de line-up van schrijvers die in besloten setting hun ding doen en in gesprek gaan met de aanwezigen, zijn er dus ook twee primeurs. Bent van Looy, Maud Vanhauwaert en Adil El Arbi kozen een favoriete klassieker die ze samen met de leesclubbers zullen bespreken tijdens de festivalavond. Antwerpen krijgt daarnaast nog een wereldprimeur, aldus het persbericht van Das Magazin. Peter Verhelst en Carll Cneut verzorgen 's middags een leesclub voor kinderen en vertellen zelf over hun kinderboek voor kinderen van 10 en ouder: 'De jongen, de neushoornvogel, de olifant, de tijger en het meisje'.Tickets kosten 25 euro per literair optreden en dienen op voorhand te worden betaald: deelnemers krijgen voor die prijs het boek in kwestie thuis opgestuurd én zijn zeker van een plaatsje in één van de zestien leesclubs rond hun favoriete auteur op 12 december.Frank Hellemans