Een zekerheid allicht: de Gouden Boekenuil kleurt dit jaar Nederlands. Of krijgt Peter Terrin na de AKO Literatuurprijs voor zijn roman 'Post mortem' op 4 mei nu ook de meest prestigieuze Vlaamse literaire onderscheiding?

Op de shortlist prijken de volgende vijf boeken:

· 'Pier en oceaan' van Oek de Jong (Atlas Contact)

· 'De man zonder ziekte' van Arnon Grunberg (Nijgh & Van Ditmar)

· 'Post mortem' van Peter Terrin (De Arbeiderspers)

· 'Ons kamp' van Marja Vuijsje (Atlas)

· 'Dit zijn de namen' van Tommy Wieringa (De Bezige Bij)

Opvallend is de nominatie van Marja Vuijsje, zus van Robert Vuijsje die eerder al de Uil won. Zijn zus schreef met 'Ons kamp', het enige non-fictieboek dat de shorltist haalde. 'Pier en oceaan', het magnum opus van Oek de Jong, is de gedoodverfde winnaar.

Frank Hellemans

Een zekerheid allicht: de Gouden Boekenuil kleurt dit jaar Nederlands. Of krijgt Peter Terrin na de AKO Literatuurprijs voor zijn roman 'Post mortem' op 4 mei nu ook de meest prestigieuze Vlaamse literaire onderscheiding?Op de shortlist prijken de volgende vijf boeken:· 'Pier en oceaan' van Oek de Jong (Atlas Contact) · 'De man zonder ziekte' van Arnon Grunberg (Nijgh & Van Ditmar) · 'Post mortem' van Peter Terrin (De Arbeiderspers) · 'Ons kamp' van Marja Vuijsje (Atlas) · 'Dit zijn de namen' van Tommy Wieringa (De Bezige Bij) Opvallend is de nominatie van Marja Vuijsje, zus van Robert Vuijsje die eerder al de Uil won. Zijn zus schreef met 'Ons kamp', het enige non-fictieboek dat de shorltist haalde. 'Pier en oceaan', het magnum opus van Oek de Jong, is de gedoodverfde winnaar.Frank Hellemans