'Sisterka' van Marijke Libert neemt al onmiddellijk de eerste plaats in bij de literaire non-fictie terwijl 'Monte Carlo', de nieuwste roman van Peter Terrin, bij de literaire fictie binnenkomt op nummer acht.

Mondaine liefdesstory

Herman Koch, die verleden week nog 'Geachte M.' in de Gentse Vooruit voorstelde, blijft de hitparade van best verkochte fictie in Vlaanderen aanvoeren, aldus de wekelijkse ranking van 12 tot en met 18 mei van GfK Belgium en Boek.be. Maar Peter Terrin duikt voor het eerst op met zijn door de kritiek in Noord en Zuid bijzonder lovend ontvangen 'Monte Carlo'. Terrin die met zijn vorige roman 'Post mortem' de AKO Literatuurprijs 2012 won, zit dus gebeiteld voor een nieuwe literaire prijs, zo lijkt het wel.

De meticuleuze verteller Terrin, every inch a gentleman, voelt zich in deze mondaine liefdesstory, die zich afspeelt in de schaduw van het Formule 1-circuit in Monaco in 1968, als een vis in het water. Deze kleine roman is het perfecte opstapje voor wie nog niets van Terrin heeft gelezen.

WO I-romance

Meest opvallende nieuwkomer in de hitparades is echter Marijke Libert die als achternicht van de 95-jarige protagonist Ephrem in 'Sisterka' op zoek gaat naar de verpleegster die haar grootoom in Londen verzorgde tijdens WO I. Heeft hij ooit met haar een kind gehad, zoals de familiegeschiedenis beweert?

Frank Hellemans

'Sisterka' van Marijke Libert neemt al onmiddellijk de eerste plaats in bij de literaire non-fictie terwijl 'Monte Carlo', de nieuwste roman van Peter Terrin, bij de literaire fictie binnenkomt op nummer acht.Mondaine liefdesstoryHerman Koch, die verleden week nog 'Geachte M.' in de Gentse Vooruit voorstelde, blijft de hitparade van best verkochte fictie in Vlaanderen aanvoeren, aldus de wekelijkse ranking van 12 tot en met 18 mei van GfK Belgium en Boek.be. Maar Peter Terrin duikt voor het eerst op met zijn door de kritiek in Noord en Zuid bijzonder lovend ontvangen 'Monte Carlo'. Terrin die met zijn vorige roman 'Post mortem' de AKO Literatuurprijs 2012 won, zit dus gebeiteld voor een nieuwe literaire prijs, zo lijkt het wel. De meticuleuze verteller Terrin, every inch a gentleman, voelt zich in deze mondaine liefdesstory, die zich afspeelt in de schaduw van het Formule 1-circuit in Monaco in 1968, als een vis in het water. Deze kleine roman is het perfecte opstapje voor wie nog niets van Terrin heeft gelezen. WO I-romanceMeest opvallende nieuwkomer in de hitparades is echter Marijke Libert die als achternicht van de 95-jarige protagonist Ephrem in 'Sisterka' op zoek gaat naar de verpleegster die haar grootoom in Londen verzorgde tijdens WO I. Heeft hij ooit met haar een kind gehad, zoals de familiegeschiedenis beweert?Frank Hellemans