Dit jaar zal de Hugues C. Pernathprijs voor de vijftiende keer worden toegekend aan een Nederlandstalige dichter. Aan de prijs is een geldbedrag van 4000 euro verbonden.

Hugues C. Pernath (1931-1975) was een Antwerps experimenteel dichter. Vormelijk maakte hij een evolutie door: hij maakt naam en faam met modern maniëristische gedichten, naar het einde toe neigt hij naar meer toegankelijke poëzie. Zijn pessimistische wereldvisie blijft daarentegen een constante in zijn werk.

Reglement van de Hugues C. Pernathprijs 2013

In aanmerking komen ingezonden uitgegeven dichtbundels, gepubliceerd na 16 februari 2011 van Nederlandstalige dichters die op 15 augustus 2013 de leeftijd van 44 jaar niet hebben bereikt. Hugues C. Pernath overleed zelf net voor zijn 44e verjaardag, vandaar deze leeftijdsgrens.

Ook dichtbundels die nog niet zijn uitgegeven, maar waarvan wel een uitgeverscontract bestaat, mogen ook ingezonden worden. Eerdere winnaars van de H.C. Pernathprijs komen niet in aanmerking.

De uitreiking vindt plaats 5 oktober 2013 in het Letterenhuis in Antwerpen.

Een dichtbundel (origineel of fotokopie) kan maar eenmaal worden ingezonden en wel in vijfvoud, onder eigen naam en per gewone post naar:

H.C. Pernathfonds

Minderbroedersstraat 22

B-2000-Antwerpen met vermelding van plaats en datum van geboorte.

De inzendingen worden niet geretourneerd. Inzenden kan tot en met 3 juni 2013. (MS)

Dit jaar zal de Hugues C. Pernathprijs voor de vijftiende keer worden toegekend aan een Nederlandstalige dichter. Aan de prijs is een geldbedrag van 4000 euro verbonden. Hugues C. Pernath (1931-1975) was een Antwerps experimenteel dichter. Vormelijk maakte hij een evolutie door: hij maakt naam en faam met modern maniëristische gedichten, naar het einde toe neigt hij naar meer toegankelijke poëzie. Zijn pessimistische wereldvisie blijft daarentegen een constante in zijn werk.Reglement van de Hugues C. Pernathprijs 2013 In aanmerking komen ingezonden uitgegeven dichtbundels, gepubliceerd na 16 februari 2011 van Nederlandstalige dichters die op 15 augustus 2013 de leeftijd van 44 jaar niet hebben bereikt. Hugues C. Pernath overleed zelf net voor zijn 44e verjaardag, vandaar deze leeftijdsgrens. Ook dichtbundels die nog niet zijn uitgegeven, maar waarvan wel een uitgeverscontract bestaat, mogen ook ingezonden worden. Eerdere winnaars van de H.C. Pernathprijs komen niet in aanmerking. De uitreiking vindt plaats 5 oktober 2013 in het Letterenhuis in Antwerpen. Een dichtbundel (origineel of fotokopie) kan maar eenmaal worden ingezonden en wel in vijfvoud, onder eigen naam en per gewone post naar: H.C. Pernathfonds Minderbroedersstraat 22 B-2000-Antwerpen met vermelding van plaats en datum van geboorte. De inzendingen worden niet geretourneerd. Inzenden kan tot en met 3 juni 2013. (MS)