'Eerder werd voorspeld dat in 2018 de helft van de verkochte fictieboeken in België ebooks zullen zijn, maar bij bol.com is bijna 1 op 2 verkochte fictieboeken nu al een ebook', vertelt Jan Huysmans, directeur België bij bol.com.

Paula Hawkins meest verkochte literaire eboek-auteur

GF
© GF

Bij die literaire eboeken die bol.com in België verspreidt, prijkt thrillerauteur Paula Hawkins met 'Het meisje in de trein' op numero uno als meest verkochte eboek-schrijver in 2015. En ook Griet Op de Beeck tekent als enige Vlaamse auteur present met haar beide romans 'Kom hier dat ik u kus' op plaats 2 en 'Vele hemels boven de zevende', haar debuut, op plaats 9.

De populariteitsranking van bol.com is eigenlijk niet zo heel veel verschillend van de wekelijkse top 10-en die Boek.be in samenwerking met GfK Belgium aanlevert. Met dat verschil misschien dat Vlaamse fictieschrijvers in de eboek-hitparade nog iets slechter scoren want alleen aanwezig dus met Op de Beeck.

Veel 'meisjes' bij de populairste titels

Naast Hawkins en Op de Beeck prijkt ook E.L. 'Vijftig tinten grijs' James op de lijst (2 x), samen met thrillerauteurs als Nicci French' ('Denken aan vrijdag'), Tess Gerritsen ('Meisje vermist') en Karin Slaughter ('Mooie meisjes).Thrillers en detectives scoren dan ook goed bij het eboek-genre, zo blijkt.

Tropisch eiland

Nog opmerkelijk is dat bol.com vaststelde dat Belgische lezers meer boeken dan Nederlanders bestellen terwijl Nederlanders dan weer vaak dikkere boeken laten aanrukken. Romantische verhalen, zoals die van Santa Montefiore ('De vrouwen van kasteel Deverill'), en thrillers dus dragen de voorkeur weg bij de Belgische lezers. Op de Boekenbeurs straks zal bol.com trouwens ook aanwezig zijn in de vorm van een tropisch eiland waar het al lezend goed toeven is.

FH (bron: persbericht bol.com)

'Eerder werd voorspeld dat in 2018 de helft van de verkochte fictieboeken in België ebooks zullen zijn, maar bij bol.com is bijna 1 op 2 verkochte fictieboeken nu al een ebook', vertelt Jan Huysmans, directeur België bij bol.com. Paula Hawkins meest verkochte literaire eboek-auteurBij die literaire eboeken die bol.com in België verspreidt, prijkt thrillerauteur Paula Hawkins met 'Het meisje in de trein' op numero uno als meest verkochte eboek-schrijver in 2015. En ook Griet Op de Beeck tekent als enige Vlaamse auteur present met haar beide romans 'Kom hier dat ik u kus' op plaats 2 en 'Vele hemels boven de zevende', haar debuut, op plaats 9. De populariteitsranking van bol.com is eigenlijk niet zo heel veel verschillend van de wekelijkse top 10-en die Boek.be in samenwerking met GfK Belgium aanlevert. Met dat verschil misschien dat Vlaamse fictieschrijvers in de eboek-hitparade nog iets slechter scoren want alleen aanwezig dus met Op de Beeck.Veel 'meisjes' bij de populairste titelsNaast Hawkins en Op de Beeck prijkt ook E.L. 'Vijftig tinten grijs' James op de lijst (2 x), samen met thrillerauteurs als Nicci French' ('Denken aan vrijdag'), Tess Gerritsen ('Meisje vermist') en Karin Slaughter ('Mooie meisjes).Thrillers en detectives scoren dan ook goed bij het eboek-genre, zo blijkt.Tropisch eilandNog opmerkelijk is dat bol.com vaststelde dat Belgische lezers meer boeken dan Nederlanders bestellen terwijl Nederlanders dan weer vaak dikkere boeken laten aanrukken. Romantische verhalen, zoals die van Santa Montefiore ('De vrouwen van kasteel Deverill'), en thrillers dus dragen de voorkeur weg bij de Belgische lezers. Op de Boekenbeurs straks zal bol.com trouwens ook aanwezig zijn in de vorm van een tropisch eiland waar het al lezend goed toeven is.FH (bron: persbericht bol.com)