De vijfde Gedichtenmuur in Antwerpen is een feit. De eer gaat naar Paul van Ostaijen, wiens gedicht 'Zeer kleine speeldoos' weldra op een zijmuur van het GZA-ziekenhuis Sint-Vincentius zal prijken.
Wereldboekendag

De inhuldiging van de Gedichtenmuur gebeurt op de Wereldboekendag, dat dit jaar valt op maandag 23 april. Philip Heylen, schepen voor cultuur en toerisme en Peter Holvoet-Hanssen, stadsdichter van Antwerpen zullen aanwezig zijn om het schilderwerk officieel te onthullen. De ontwerper van het schilderwerk op de gevel is Gert Dooreman.

Paul van wie?

Paul van Ostaijen (°1896) groeide op in dezelfde straat waar nu het Genootschap Paul Van Ostaijen zich bevindt, de Lange Leemstraat 53 in Antwerpen. Hij was een van de belangrijkste Vlaamse auteurs tijdens het interbellum, de periode tussen de twee Wereldoorlogen, maar stierf al op 32-jarige leeftijd in 1928.

Dag gedicht op de muur

Zijn manuscripten van internationaal vermaarde gedichten zoals 'Marc groet 's morgens de dingen' en 'Huldegedicht aan Singer' worden verzameld in het Antwerps Letterenhuis. Een onbekend grafisch werk van de avant-gardedichter mocht ze vorig jaar geruime tijd lenen en breidde zo haar collectie uit. Ook brieven, foto's en grafisch werk van de avant-gardedichter vinden er hun laatste rustplaats.

Het Letterenhuis organiseert samen met de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ook een tentoonstelling over Conscience naar aanleiding van zijn 200ste verjaardag.

Eerder al kreeg Antwerps zanger, muzikant en kunstenaar Wannes Van de Velde zijn lied 'De Zwerver' op een gevel geplakt. Aan het café Köln pronkt 'De Pijnfuif' van Gust Gils, oprichter van het tijdschrift 'De Gard Sivik'. Als voorlaatste in de rij van Gedichtenmuren kan Adriaan de Roover sinds april 2011 nog steeds een levende blik werpen op zijn werk 'Mijn Stad'. Waar de Gedichtenmuren precies staan, vindt u hier.

Het Genootschap Paul van Ostaijen, wijkvereniging Klein Antwerpen, Het GZA-ziekenhuis Sint-Vincentius en Antwerpen Boekenstad nodigen iedereen uit voor de inhuldiging op maandag 23 april om 15 uur in de kapel van het ziekenhuis in de Sint Vincentiusstraat 20 in Antwerpen. De toegang is gratis.

(Bron: persbericht) SDGDe vijfde Gedichtenmuur in Antwerpen is een feit. De eer gaat naar Paul van Ostaijen, wiens gedicht 'Zeer kleine speeldoos' weldra op een zijmuur van het GZA-ziekenhuis Sint-Vincentius zal prijken. Wereldboekendag De inhuldiging van de Gedichtenmuur gebeurt op de Wereldboekendag, dat dit jaar valt op maandag 23 april. Philip Heylen, schepen voor cultuur en toerisme en Peter Holvoet-Hanssen, stadsdichter van Antwerpen zullen aanwezig zijn om het schilderwerk officieel te onthullen. De ontwerper van het schilderwerk op de gevel is Gert Dooreman. Paul van wie? Paul van Ostaijen (°1896) groeide op in dezelfde straat waar nu het Genootschap Paul Van Ostaijen zich bevindt, de Lange Leemstraat 53 in Antwerpen. Hij was een van de belangrijkste Vlaamse auteurs tijdens het interbellum, de periode tussen de twee Wereldoorlogen, maar stierf al op 32-jarige leeftijd in 1928. Dag gedicht op de muur Zijn manuscripten van internationaal vermaarde gedichten zoals 'Marc groet 's morgens de dingen' en 'Huldegedicht aan Singer' worden verzameld in het Antwerps Letterenhuis. Een onbekend grafisch werk van de avant-gardedichter mocht ze vorig jaar geruime tijd lenen en breidde zo haar collectie uit. Ook brieven, foto's en grafisch werk van de avant-gardedichter vinden er hun laatste rustplaats. Het Letterenhuis organiseert samen met de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ook een tentoonstelling over Conscience naar aanleiding van zijn 200ste verjaardag. Eerder al kreeg Antwerps zanger, muzikant en kunstenaar Wannes Van de Velde zijn lied 'De Zwerver' op een gevel geplakt. Aan het café Köln pronkt 'De Pijnfuif' van Gust Gils, oprichter van het tijdschrift 'De Gard Sivik'. Als voorlaatste in de rij van Gedichtenmuren kan Adriaan de Roover sinds april 2011 nog steeds een levende blik werpen op zijn werk 'Mijn Stad'. Waar de Gedichtenmuren precies staan, vindt u hier. Het Genootschap Paul van Ostaijen, wijkvereniging Klein Antwerpen, Het GZA-ziekenhuis Sint-Vincentius en Antwerpen Boekenstad nodigen iedereen uit voor de inhuldiging op maandag 23 april om 15 uur in de kapel van het ziekenhuis in de Sint Vincentiusstraat 20 in Antwerpen. De toegang is gratis. (Bron: persbericht) SDG