Na 'Ik heb het gedaan', de autobiografie over zijn tv-verleden, waagt Paul Jambers zich nu aan een roman. 'De ontsporing' verschijnt in september bij uitgeverij Houtekiet.

Het is niet zijn bedoeling, zo Jambers in De Standaard, om grote literatuur te schrijven. 'De ontsporing', zijn debuutroman, heeft iets van een thriller. Het verhaal: vrouw verdwijnt nadat ze heeft aangebeld bij een schrijver op zoek naar haar vader.

Maar 'De ontsporing' heeft ook iets van een journalistieke reportage want de verteller van het verhaal dat zich in 1989 afspeelt, blikt geregeld terug naar 1969.

Jambers relativeert zijn literair debuut al onmiddellijk: 'Het is geen grote literatuur. Hopelijk wel een goed verhaal.' Afwachten dus of Jambers, die met zijn tv-beelden weergaloze verhalen uit de onderbuik van Vlaanderen wist te vertellen, dat ook met woorden kan.

Frank Hellemans

Na 'Ik heb het gedaan', de autobiografie over zijn tv-verleden, waagt Paul Jambers zich nu aan een roman. 'De ontsporing' verschijnt in september bij uitgeverij Houtekiet.Het is niet zijn bedoeling, zo Jambers in De Standaard, om grote literatuur te schrijven. 'De ontsporing', zijn debuutroman, heeft iets van een thriller. Het verhaal: vrouw verdwijnt nadat ze heeft aangebeld bij een schrijver op zoek naar haar vader.Maar 'De ontsporing' heeft ook iets van een journalistieke reportage want de verteller van het verhaal dat zich in 1989 afspeelt, blikt geregeld terug naar 1969.Jambers relativeert zijn literair debuut al onmiddellijk: 'Het is geen grote literatuur. Hopelijk wel een goed verhaal.' Afwachten dus of Jambers, die met zijn tv-beelden weergaloze verhalen uit de onderbuik van Vlaanderen wist te vertellen, dat ook met woorden kan.Frank Hellemans