Jeroen Meus ('Dagelijkse kost/Mijn 200 klassiekers') moet vrede nemen met een derde plaats in de totale boekenverkoop van 2014. Absolute hit is Pascale Naessens met haar kookboek 'Puur eten dat je gelukkig maakt'. In de top 10 van best verkochte boeken 2014 prijken ook twee literaire bestsellers: Stefan Hertmans ('Oorlog en terpentijn') staat op nummer 4 terwijl 'Een weeffout in onze sterren' van de Amerikaanse auteur John Green op plaats 9 strandt.

Lichte terugval Vlaamse boekenverkoop

Boek.be maakte samen met GfKBelgium zopas een overzichtje bekend van de voornaamste verkoopcijfers en trends in de Vlaamse boekenverkoop van afgelopen jaar. De verkoop van het fysieke boek liep weliswaar met 1,9 procent terug maar vergeleken met onze buurlanden was deze terugloop nog vrij gering. In Nederland bijvoorbeeld werden in 2014 7,9 procent minder boeken verkocht dan in 2013.

Literatuur krijgt rake klappen

Ook al deden Pascale Naessens (2 keer in de top 10 van best verkochte boeken) en Jeroen Meus het lang niet slecht in de boekenverkoop, toch lijkt het genre van de kookboeken over zijn hoogtepunt heen want - 3,3 procent minder verkocht dan in 2013. De literatuur (romans en literaire non-fictie) kreeg rake klappen: de afzet ervan liep in 2014 terug met 6,5 procent.

Ook al verdubbelde de verkoop van het e-boek in 2014, toch bedraagt het aandeel ervan in de totale boekenverkoop slechts 2,9 procent.

Frank Hellemans

Jeroen Meus ('Dagelijkse kost/Mijn 200 klassiekers') moet vrede nemen met een derde plaats in de totale boekenverkoop van 2014. Absolute hit is Pascale Naessens met haar kookboek 'Puur eten dat je gelukkig maakt'. In de top 10 van best verkochte boeken 2014 prijken ook twee literaire bestsellers: Stefan Hertmans ('Oorlog en terpentijn') staat op nummer 4 terwijl 'Een weeffout in onze sterren' van de Amerikaanse auteur John Green op plaats 9 strandt.Lichte terugval Vlaamse boekenverkoopBoek.be maakte samen met GfKBelgium zopas een overzichtje bekend van de voornaamste verkoopcijfers en trends in de Vlaamse boekenverkoop van afgelopen jaar. De verkoop van het fysieke boek liep weliswaar met 1,9 procent terug maar vergeleken met onze buurlanden was deze terugloop nog vrij gering. In Nederland bijvoorbeeld werden in 2014 7,9 procent minder boeken verkocht dan in 2013.Literatuur krijgt rake klappenOok al deden Pascale Naessens (2 keer in de top 10 van best verkochte boeken) en Jeroen Meus het lang niet slecht in de boekenverkoop, toch lijkt het genre van de kookboeken over zijn hoogtepunt heen want - 3,3 procent minder verkocht dan in 2013. De literatuur (romans en literaire non-fictie) kreeg rake klappen: de afzet ervan liep in 2014 terug met 6,5 procent.Ook al verdubbelde de verkoop van het e-boek in 2014, toch bedraagt het aandeel ervan in de totale boekenverkoop slechts 2,9 procent.Frank Hellemans