Overzichtstentoonstelling van striptekenaar Comès

© BAL Liège

Het Luikse museum van Schone Kunsten (BAL) wijdt een tentoonstelling aan de negende kunst, met een retrospectieve over striptekenaar Didier Comès.

Adepten van de Belgische strip, opgelet! Nog tot 16 september loopt een overzichtstentoonstelling van de Waalse striptekenaar Didier Comès in het Luikse museum BAL. Dit naar aanleiding van de heruitgave van ‘L’Ombre du Corbeau’ uit 1975.

Didier Comès is één van de groten van de Waalse stripauteurs, vooral geroemd om zijn gebruik van zwart/wit. Sinds de jaren ’60 is hij al actief in de Waalse scene, onder meer bij het tijdschrift ‘Spirou’ en korte tijd bij ‘Tintin’. In de jaren jaren ’80 brak hij definitief door met ‘Silence’. Deze graphic novel is in onze contreien meer bekend als ‘De Dorpsgek van Schoonvergeten’. Het magisch-realistische verhaal over een stomme knecht die verdacht wordt het boze oog te hebben, is ondertussen uitgegroeid tot een klassieker.

Maar ook met ‘De Schaduw van de Raaf’ brak Comès al potten. De realistische en gedetailleerde beelden dompelen de lezer onder in een fantastische wereld waar de Dood en de Groote Oorlog langzaam maar zeker op het voorplan treden.

De tentoonstelling is opgevat als een chronologisch en thematisch parcours van Comès met originele tekeningen. Daarnaast kunnen bezoekers ook kennismaken met striptekenaars Frank Pé (‘Zoo’) en Claude Renard (‘De Medianen van Cymbiola’). Van hen zien we echter geen druppel inkt terug. Pé toont bronzen dieren, terwijl Claude Renard met stenen beelden uitnodigt het sjamanisme te ontdekken. (LR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content