Overnacht eens in een (Chinese) boekhandel

Boekhandelaar Bart Van Aken verbleef zelf drie maanden in Nepal en zijn vrouw Lies zelfs een heel jaar om er arme straatkinderen te helpen. © Afbeelding Facebook

Chinese boekhandels in Shanghai en Woehan spreiden het bedje voor klanten in hun boekhandels om zo extra inkomsten te genereren.

Chinese boekhandelaars zien met lede ogen hoe de verkoop van boeken ook bij hen soms terugloopt. Boekenwinkeliers in Shanghai en Woehan willen nu ook klanten in hun boekhandel laten overnachten: in een luxesetting, of very basic in een iglotentje tussen de boekenkasten.

Bed in boekhandel

Ernest Hemingway had ooit een bed staan in de legendarische Parijse boekhandel Shakespeare & Co maar hoefde daar niet voor te betalen. Vindingrijke Chinese boekhandelaars die hun soms tegenvallende inkomsten uit boekenverkoop trachten te compenseren, willen toeristen tegen betaling logies aanbieden in hun winkel. Prijs en aantal nachten zijn af te spreken.

Het is de bedoeling om via de AirBnB-app de slaapplaatsen te laten boeken. Winkeliers uit Shanghai en Woehan nemen het voortouw, maar ondertussen zouden er zich al boekhandelaars uit negen Chinese steden hebben aangemeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content