De krant haalt ook een striphandelaar aan die een verklaring voor de teloorgang van de Seefhoek heeft: de strip is, zegt Daniël Cool van de bekende striphandel De Striep in Brugge, "oubollig" geworden. Merkwaardig genoeg behouden de twee hun populariteit bij onze Noorderburen. Van de 1,2 miljoen albums die jaarlijks nog worden verkocht, gaat tweederde naar het buitenland.

Door hun tanende populariteit voelen Suske en Wiske de adem van Jommeke in hun nek. Het strooien dakje uit Zonnedorp verkoopt nog steeds vlot een miljoen exemplaren.

Volgens Cool heeft de achteruitgang van de geesteskinderen van Willy Vandersteen nog een andere oorzaak. Door hun -niet bijster geslaagde- poging van de opvolgers van Vandersteen en Paul Geerts om Sus en Wis "flitsender" te maken, hebben ook de nostalgische stripverzamelaars, zeg maar de dertig- en veertigplussers afgehaakt. (Belga/MS)

De krant haalt ook een striphandelaar aan die een verklaring voor de teloorgang van de Seefhoek heeft: de strip is, zegt Daniël Cool van de bekende striphandel De Striep in Brugge, "oubollig" geworden. Merkwaardig genoeg behouden de twee hun populariteit bij onze Noorderburen. Van de 1,2 miljoen albums die jaarlijks nog worden verkocht, gaat tweederde naar het buitenland. Door hun tanende populariteit voelen Suske en Wiske de adem van Jommeke in hun nek. Het strooien dakje uit Zonnedorp verkoopt nog steeds vlot een miljoen exemplaren. Volgens Cool heeft de achteruitgang van de geesteskinderen van Willy Vandersteen nog een andere oorzaak. Door hun -niet bijster geslaagde- poging van de opvolgers van Vandersteen en Paul Geerts om Sus en Wis "flitsender" te maken, hebben ook de nostalgische stripverzamelaars, zeg maar de dertig- en veertigplussers afgehaakt. (Belga/MS)