Vandaag verschijnt 'Pistorius, elk land zijn held' op 1.500 exemplaren bij Nijgh & Van Ditmar. Het bijzondere aan het boek is dat biograaf Fred de Vries, Nederlands correspondent in Zuid-Afrika voor diverse media, er ook al het vonnis van rechter Thokozile Masipa in verwerkte. Zij gaf Pistorius gisteren een straf mee van 5 jaar opsluiting.

Primeur

Nathalie Doruijter, marketingmanager van Nijgh & Van Ditmar, geeft in 'Boekblad' mee dat De Vries niet zomaar een simpel addendum over de gisteren uitgesproken gevangenisstraf heeft ingeschoven maar gisterenmorgen nog een substantieel verhaal heeft neergepend rond het vonnis: 'Het gaat niet om het invullen van wat lege regels'.

De Vries stuurde in de loop van gisteren zijn 'vers' verhaal door naar de bureauredacteur van Nijgh & Van Ditmar die het vervolgens verder leidde naar de drukker die via printing on demand er vandaag dus reeds voor zorgt dat 'Pistorius, elk land zijn held' te krijgen is. Van een primeur gesproken! De normaal gedrukte versie in meer exemplaren zou dan maandag in de boekhandels liggen.

Waar verhaal

Ondertussen kondigde Ambo/Anthos aan dat in de eerste weken van november 'Oscar Pistorius. Het ware verhaal van de blade runner' door John Carlin verschijnt. Carlin, aldus de uitgever, is de enige journalist die sprak met Oscar Pistorius zelf, zijn directe familie en de advocaten.

Frank Hellemans

Vandaag verschijnt 'Pistorius, elk land zijn held' op 1.500 exemplaren bij Nijgh & Van Ditmar. Het bijzondere aan het boek is dat biograaf Fred de Vries, Nederlands correspondent in Zuid-Afrika voor diverse media, er ook al het vonnis van rechter Thokozile Masipa in verwerkte. Zij gaf Pistorius gisteren een straf mee van 5 jaar opsluiting.PrimeurNathalie Doruijter, marketingmanager van Nijgh & Van Ditmar, geeft in 'Boekblad' mee dat De Vries niet zomaar een simpel addendum over de gisteren uitgesproken gevangenisstraf heeft ingeschoven maar gisterenmorgen nog een substantieel verhaal heeft neergepend rond het vonnis: 'Het gaat niet om het invullen van wat lege regels'.De Vries stuurde in de loop van gisteren zijn 'vers' verhaal door naar de bureauredacteur van Nijgh & Van Ditmar die het vervolgens verder leidde naar de drukker die via printing on demand er vandaag dus reeds voor zorgt dat 'Pistorius, elk land zijn held' te krijgen is. Van een primeur gesproken! De normaal gedrukte versie in meer exemplaren zou dan maandag in de boekhandels liggen.Waar verhaalOndertussen kondigde Ambo/Anthos aan dat in de eerste weken van november 'Oscar Pistorius. Het ware verhaal van de blade runner' door John Carlin verschijnt. Carlin, aldus de uitgever, is de enige journalist die sprak met Oscar Pistorius zelf, zijn directe familie en de advocaten.Frank Hellemans