Dat is een wereldrecord voor een originele uitgave in het Frans, zo is vernomen bij het veilinghuis Sotheby's.

Het uiterst zeldzame exemplaar, dat het nummer 1 draagt en door Proust werd aangeboden aan Lucien Daudet, komt uit de bibliotheek van Pierre Bergé en was geschat op een bedrag tussen 600.000 en 800.000 euro. Het werd uiteindelijk dus een pak meer.

Het vorige record voor een originele uitgave in het Frans stond op een exemplaar van 'Les Fleurs du mal' van Charles Baudelaire. Daar werd in 2009 775.000 euro voor neergeteld.

'De kant van Swann' is een deel van het absolute meesterwerk van Proust, 'Op zoek naar de verloren tijd' ('A la recherche du temps perdu'). Dankzij die meerdelige cyclus wordt Proust bij de grootste romanschrijvers van de 20ste eeuw gerekend. De schrijver begon aan 'Op zoek naar de verloren tijd' in 1909 en voltooide het net voor zijn dood in 1922.

Dat is een wereldrecord voor een originele uitgave in het Frans, zo is vernomen bij het veilinghuis Sotheby's. Het uiterst zeldzame exemplaar, dat het nummer 1 draagt en door Proust werd aangeboden aan Lucien Daudet, komt uit de bibliotheek van Pierre Bergé en was geschat op een bedrag tussen 600.000 en 800.000 euro. Het werd uiteindelijk dus een pak meer. Het vorige record voor een originele uitgave in het Frans stond op een exemplaar van 'Les Fleurs du mal' van Charles Baudelaire. Daar werd in 2009 775.000 euro voor neergeteld. 'De kant van Swann' is een deel van het absolute meesterwerk van Proust, 'Op zoek naar de verloren tijd' ('A la recherche du temps perdu'). Dankzij die meerdelige cyclus wordt Proust bij de grootste romanschrijvers van de 20ste eeuw gerekend. De schrijver begon aan 'Op zoek naar de verloren tijd' in 1909 en voltooide het net voor zijn dood in 1922.