Eeuweling Press Shop stopt ermee Elke week sluit er wel ergens in Vlaanderen een boekhandel. Deze week is het de beurt aan de Oostendse boekhandel en eeuweling Press Shop. Nog niet zo lang geleden sloten Liber Mundi in Lier en Ontwikkeling in Mechelen eveneens de deuren.

Yves Petry op 3 Yves Petry komt met zijn bekroonde roman 'De maagd Marino' de top 10 literatuur binnen op de derde plaats. Dat blijkt uit gegevens van GFK Benelux Marketing Services en Boek.be. Verder is het opmerkelijk dat 'Congo' van David Van Reybrouck niet langer de top 10 van de literaire non-fictie aanvoert. Die eer is nu weggelegd voor het boek 'De man die naar Auschwitz wilde' van Denis Avey en Rob Broomsby.

Detlef Perry in De Groene Waterman Op zaterdag 28 mei ontvangt De Groene Waterman de Duitse psychiater Detlef Perry en Erik P.A. Stevens, directeur van het psychiatrisch centrum Sint-Jan de Deo in Gent. Zij zullen het hebben over Petry's boek 'Uitbehandeld, maar niet opgegeven', zijn levenservaringen en de evolutie van de psychiatrische zorg. Meer informatie: De Groene Waterman.

De Groene Waterman vernieuwt website Onlangs heeft onafhankelijke boekenwinkel De Groene Waterman zijn vernieuwde website gelanceerd. Op die website verschijnen onder meer boekentips en persoonlijke aanraders van personeel en medewerkers. Ook bevat de site een eenvoudige bestelmodule en een uitgebreide activiteitenkalender. In de rubriek 'net uitgepakt' geeft De Groene Waterman een dagelijkse update.

Jubileumnummer Internationale Spectator over België

Het tijdschrift Internationale Spectator, dat verbonden is aan het Nederlandse Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael, viert zijn 65ste jaargang met een nummer dat grotendeels gewijd is aan België. Het nummer bevat onder meer bijdragen van ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) en professor Internationale Politiek Rik Coolsaet. Zie ook: Ons Erfdeel.

(Bron: persberichten)

Eeuweling Press Shop stopt ermee Elke week sluit er wel ergens in Vlaanderen een boekhandel. Deze week is het de beurt aan de Oostendse boekhandel en eeuweling Press Shop. Nog niet zo lang geleden sloten Liber Mundi in Lier en Ontwikkeling in Mechelen eveneens de deuren. Yves Petry op 3 Yves Petry komt met zijn bekroonde roman 'De maagd Marino' de top 10 literatuur binnen op de derde plaats. Dat blijkt uit gegevens van GFK Benelux Marketing Services en Boek.be. Verder is het opmerkelijk dat 'Congo' van David Van Reybrouck niet langer de top 10 van de literaire non-fictie aanvoert. Die eer is nu weggelegd voor het boek 'De man die naar Auschwitz wilde' van Denis Avey en Rob Broomsby. Detlef Perry in De Groene Waterman Op zaterdag 28 mei ontvangt De Groene Waterman de Duitse psychiater Detlef Perry en Erik P.A. Stevens, directeur van het psychiatrisch centrum Sint-Jan de Deo in Gent. Zij zullen het hebben over Petry's boek 'Uitbehandeld, maar niet opgegeven', zijn levenservaringen en de evolutie van de psychiatrische zorg. Meer informatie: De Groene Waterman. De Groene Waterman vernieuwt website Onlangs heeft onafhankelijke boekenwinkel De Groene Waterman zijn vernieuwde website gelanceerd. Op die website verschijnen onder meer boekentips en persoonlijke aanraders van personeel en medewerkers. Ook bevat de site een eenvoudige bestelmodule en een uitgebreide activiteitenkalender. In de rubriek 'net uitgepakt' geeft De Groene Waterman een dagelijkse update. Jubileumnummer Internationale Spectator over België Het tijdschrift Internationale Spectator, dat verbonden is aan het Nederlandse Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael, viert zijn 65ste jaargang met een nummer dat grotendeels gewijd is aan België. Het nummer bevat onder meer bijdragen van ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) en professor Internationale Politiek Rik Coolsaet. Zie ook: Ons Erfdeel. (Bron: persberichten)