O'Neill & Moore - The League of Extraordinary Gentlemen Century: 1910 (Engelstalig)
Uitgeverij: Top Shelf & Knockabout
Aantal pagina's: 80
ISBN: 978-16-030-9000-1

Topscenarist Alan Moore van Watchmen en From Hell is met Kevin O'Neill dan toch begonnen aan een vervolg op een van zijn succesreeksen: The League of Extraordinary Gentlemen.

Moore probeert met die reeks de tijdsgeest en de fictie van een periode te vatten. In de oorspronkelijke reeks was dat het 19e-eeuwse Engeland, maar in Century doorloopt Moore in stapjes de hele 20e eeuw.

In 1910 komen nog veel bekende personages terug, zoals Mina uit Dracula. Een dreigende Apocalyps in Londen dient te worden afgewend, maar dat lukt niet echt.

Als dit boek ooit verfilmd wordt, zal het een musical moeten zijn, want Moore laat zich door de muziek van de tijd inspireren en doet zijn personages geregeld een lied aanheffen.

Gert Meesters in Focus Knack

Topscenarist Alan Moore van Watchmen en From Hell is met Kevin O'Neill dan toch begonnen aan een vervolg op een van zijn succesreeksen: The League of Extraordinary Gentlemen.Moore probeert met die reeks de tijdsgeest en de fictie van een periode te vatten. In de oorspronkelijke reeks was dat het 19e-eeuwse Engeland, maar in Century doorloopt Moore in stapjes de hele 20e eeuw. In 1910 komen nog veel bekende personages terug, zoals Mina uit Dracula. Een dreigende Apocalyps in Londen dient te worden afgewend, maar dat lukt niet echt.Als dit boek ooit verfilmd wordt, zal het een musical moeten zijn, want Moore laat zich door de muziek van de tijd inspireren en doet zijn personages geregeld een lied aanheffen.Gert Meesters in Focus Knack