Het houdt niet op voor debutant Peter Buwalda. Zijn eersteling 'Bonita Avenue' maakte een droomstart. Na de Academica Debutantenprijs in september krijgt hij binnenkort nu ook de Selexyz Debuutprijs uitgereikt, goed voor 10.000 euro. En de AKO hoort ook nog tot de mogelijkheden.

'Een duizelingwekkend, maar samenhangend geheel voor onverwachte wendingen, subplots en morele vraagstukken', aldus de jury over Buwalda's debuut. Buwalda werd gisterenavond ook nog eens genomineerd voor De Diamanten Kogel, de tweede Vlaamse thrillerprijs naast Knacks Hercule Poirotprijs.

Voor deze tiende editie van De Diamanten Kogel werden 107 boeken ingezonden. Naast Buwalda werden ook Michael Berg,Toni Coppers, Nellie Mandel, Elvin Post, Rudy Soetewey en Esther Verhoef genomineerd. De trofee, een edelmetalen boksbeugel met diamant - gemaakt door Wim Delvoye - wordt te Antwerpen op Sinterklaasdag 6 december door schepen van Cultuur Philip Heylen uitgereikt.

Frank Hellemans

Het houdt niet op voor debutant Peter Buwalda. Zijn eersteling 'Bonita Avenue' maakte een droomstart. Na de Academica Debutantenprijs in september krijgt hij binnenkort nu ook de Selexyz Debuutprijs uitgereikt, goed voor 10.000 euro. En de AKO hoort ook nog tot de mogelijkheden.'Een duizelingwekkend, maar samenhangend geheel voor onverwachte wendingen, subplots en morele vraagstukken', aldus de jury over Buwalda's debuut. Buwalda werd gisterenavond ook nog eens genomineerd voor De Diamanten Kogel, de tweede Vlaamse thrillerprijs naast Knacks Hercule Poirotprijs. Voor deze tiende editie van De Diamanten Kogel werden 107 boeken ingezonden. Naast Buwalda werden ook Michael Berg,Toni Coppers, Nellie Mandel, Elvin Post, Rudy Soetewey en Esther Verhoef genomineerd. De trofee, een edelmetalen boksbeugel met diamant - gemaakt door Wim Delvoye - wordt te Antwerpen op Sinterklaasdag 6 december door schepen van Cultuur Philip Heylen uitgereikt.Frank Hellemans