Nobelprijs voor Leonard Nolens?

Volgens Unibet maken Leonard Nolens (25 tegen 1) en vooral Cees Nooteboom (10 tegen 1) grote kans op de Nobelprijs Literatuur.

Vijfentwintig keer de inzet. Dat keert wedkantoor Unibet uit als Leonard Nolens op 1 oktober de Nobelprijs voor Literatuur krijgt toegekend. Cees Nooteboom is een nog grotere kanshebber.

Daarmee gooit de Vlaamse dichter hoge ogen bij de eerste bookmaker die zijn quotering bekendmaakte. In het voorjaar maakte de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde bekend dat het Nolens samen met Nooteboom had voorgedragen – als een van de honderden namen die de Zweedse Academie ieder jaar binnenkrijgt. Volgens Unibet was dat dus helemaal geen vreemde keuze.

Nolens was nooit eerder in beeld bij wedkantoren. Met zijn quotering nu staat hij gelijk op de gedeeld twaalfde plaats in het lijstje favorieten. De grootste kanshebber is volgens Unibet de Chinese auteur Mo Yan (6,5/1), gevolgd door Haruki Murakami (8/1) en Cees Nooteboom (10/1). Ook internationale sterren als Philip Roth, Umberto Eco, Ismail Kadare en Alice Munro doen het goed, net als de verrassende Andrea Camilleri en Chimamanda Ngochi Adichie.

Ook de lage uitkering bij een Nobelprijs voor Nooteboom doet de hoop opleveren dat de Nederlandstalige literatuur voor het eerst de prestigieuste literaire prijs ter wereld kan winnen. De inmiddels 79-jarige auteur prijkt al jaren op de lijsten van bookmakers, maar nooit eerder zo hoog. Zo had Ladbrokes hem vorig jaar op twee dagen voor de bekendmaking op 33/1 staan.

De quoteringen van Unibet, die tot 1 oktober nog vaak zullen veranderen, zijn hier bij te houden.

Maarten Dessing

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content