Met een geldbedrag van 35.000 euro is de prijs na de P.C. Hooftprijs, Librisprijs en ECI-Literatuurprijs de grootste in het Nederlandse taalgebied. Het prijzengeld wordt betaald uit Polets nalatenschap, meldt de Volkskrant.

Tijdens Polets leven werd al enkele keren de Lokienprijs uitgereikt, vernoemd naar zijn bekende romanfiguur Lokien Perdok.

Komende zomer volgt de Sybren Poletprijs, die elke drie jaar zal worden toegekend. De nieuwe prijs is een oeuvreprijs. Net als andere oeuvreprijzen als de Constantijn Huygensprijs en P.C. Hooftprijs is er geen geen mogelijkheid tot inzending van kandidaten.

De winnaar wordt gekozen door een vijfkoppige jury. Belangrijkste criterium: de Nederlandstalige schrijver, dichter, essayist of toneelschrijver die de prijs wint, schrijft in de geest of traditie van Polets literaire werk.

Met een geldbedrag van 35.000 euro is de prijs na de P.C. Hooftprijs, Librisprijs en ECI-Literatuurprijs de grootste in het Nederlandse taalgebied. Het prijzengeld wordt betaald uit Polets nalatenschap, meldt de Volkskrant.Tijdens Polets leven werd al enkele keren de Lokienprijs uitgereikt, vernoemd naar zijn bekende romanfiguur Lokien Perdok. Komende zomer volgt de Sybren Poletprijs, die elke drie jaar zal worden toegekend. De nieuwe prijs is een oeuvreprijs. Net als andere oeuvreprijzen als de Constantijn Huygensprijs en P.C. Hooftprijs is er geen geen mogelijkheid tot inzending van kandidaten. De winnaar wordt gekozen door een vijfkoppige jury. Belangrijkste criterium: de Nederlandstalige schrijver, dichter, essayist of toneelschrijver die de prijs wint, schrijft in de geest of traditie van Polets literaire werk.