Midden oktober verschijnt een nieuwe John Grisham. 'Scymore Row' wordt een vervolg op zijn debuut 'A Time To Kill (De jury' dat 25 jaar geleden verscheen.

In zijn nieuwe rechtbankthriller is advocaat Jake Brigance weer het hoofdpersonage. In 'A Time To Kill' verdedigde hij met succes een zwarte vader die de verkrachters van zijn dochter had gedood. Over de nieuwe Grisham laat uitgever Doubleday zoals gewoonlijk maar weinig los. Wel dat het fictieve Ford County in Mississippi 'weer geconfronteerd wordt met zijn dramatische geschiedenis'.

The Firm

Grishams debuut verscheen bij een kleine lokale uitgever op 5.000 exemplaren. Grisham, toen 34, had er drie jaar aan gewerkt en een jaar met het manuscript geleurd. Na de doorbraak van Grisham als succesrijk auteur van thrillers als 'The Firm', werd ook zijn debuut een bestseller met een toneel- en een filmversie. Zijn boeken zijn in een dertigtal talen vertaald.

John Rebus

'Dark Road' wordt het eerste toneelstuk van thrillerschrijver Ian Rankin. Het stuk gaat eind september in première in Edinburgh. Rankin werd bekend door zijn gelauwerde politieromans met de grimmige inspecteur John Rebus. De reeks werd ook verfilmd voor televisie. Maar van Rebus is in 'Dark Road' geen sprake, zo vertelde de schrijver in een gesprek met de krant The Scotsman. Wanneer het stuk af zal zijn weet Rankin nog niet: 'Misschien wel een half uur voor de première.'

Centraal in het verhaal staat een politievrouw die haar memoires schrijft en daarvoor een interview heeft met een beruchte seriemoordenaar. Die kreeg mede door haar onderzoek 25 jaar celstraf. Rankin schreef eerder een paar hoorspelen voor de radio, maar aan toneel had hij nooit gedacht. Dark Road schrijft hij in samenwerking met artistiek directeur Mark Thomson van het Royal Lyceum Theatre dat het toneelstuk op het programma zet. Rankin liet intussen weten dat eind november een nieuwe thriller met John Rebus verschijnt.

Fred Braeckman

Midden oktober verschijnt een nieuwe John Grisham. 'Scymore Row' wordt een vervolg op zijn debuut 'A Time To Kill (De jury' dat 25 jaar geleden verscheen. In zijn nieuwe rechtbankthriller is advocaat Jake Brigance weer het hoofdpersonage. In 'A Time To Kill' verdedigde hij met succes een zwarte vader die de verkrachters van zijn dochter had gedood. Over de nieuwe Grisham laat uitgever Doubleday zoals gewoonlijk maar weinig los. Wel dat het fictieve Ford County in Mississippi 'weer geconfronteerd wordt met zijn dramatische geschiedenis'. The Firm Grishams debuut verscheen bij een kleine lokale uitgever op 5.000 exemplaren. Grisham, toen 34, had er drie jaar aan gewerkt en een jaar met het manuscript geleurd. Na de doorbraak van Grisham als succesrijk auteur van thrillers als 'The Firm', werd ook zijn debuut een bestseller met een toneel- en een filmversie. Zijn boeken zijn in een dertigtal talen vertaald. John Rebus 'Dark Road' wordt het eerste toneelstuk van thrillerschrijver Ian Rankin. Het stuk gaat eind september in première in Edinburgh. Rankin werd bekend door zijn gelauwerde politieromans met de grimmige inspecteur John Rebus. De reeks werd ook verfilmd voor televisie. Maar van Rebus is in 'Dark Road' geen sprake, zo vertelde de schrijver in een gesprek met de krant The Scotsman. Wanneer het stuk af zal zijn weet Rankin nog niet: 'Misschien wel een half uur voor de première.' Centraal in het verhaal staat een politievrouw die haar memoires schrijft en daarvoor een interview heeft met een beruchte seriemoordenaar. Die kreeg mede door haar onderzoek 25 jaar celstraf. Rankin schreef eerder een paar hoorspelen voor de radio, maar aan toneel had hij nooit gedacht. Dark Road schrijft hij in samenwerking met artistiek directeur Mark Thomson van het Royal Lyceum Theatre dat het toneelstuk op het programma zet. Rankin liet intussen weten dat eind november een nieuwe thriller met John Rebus verschijnt. Fred Braeckman