Dat Khaleid Hosseini na het succes van zijn debuut 'De vliegeraar' ook in Vlaanderen graag wordt gelezen, bewijst het verkoopssucces van 'En uit de bergen kwam de echo', zijn nieuwste roman. Maar verwonderlijker is de tweede plaats voor 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans dat ondertussen toch al bijna drie maand uit is en veel weg heeft om een steady seller te worden.

Santa Montefiore rules

Publiekslievelinge Santa Montefiore mag dan eindelijk onttroond zijn in de hitparade van best verkochte fictie verleden week, zij blijft met maar liefst vier titels toch wel dé hype in romanland, met respectievelijk 'Het gouden licht' (3), 'Het vlinderkistje (8) en 'De zwaluw en de kolibrie' (9) plus 'De vergeet mij niet-sonate' (10).

Ze neemt daarmee de plaats in van E.L.James die nog maar met één deel van de 'Vijftig tinten grijs'-trilogie in de top 10 voorkomt (op plaats 5), waar ze vroeger steevast met alle drie delen present was in de hitparade. Ook Tom Lanoye en vooral Griet op de Beeck blijven certitudes met 'Gelukkige slaven' van Lanoye op plaats 7 en 'Vele hemels boven de zevende' op 6. Donna Tartt is met 'Het puttertje' ondertussen gezakt naar de vierde stek.

(Bron: GfK Retail & Technology en Boek.be)

Frank Hellemans

Dat Khaleid Hosseini na het succes van zijn debuut 'De vliegeraar' ook in Vlaanderen graag wordt gelezen, bewijst het verkoopssucces van 'En uit de bergen kwam de echo', zijn nieuwste roman. Maar verwonderlijker is de tweede plaats voor 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans dat ondertussen toch al bijna drie maand uit is en veel weg heeft om een steady seller te worden.Santa Montefiore rulesPubliekslievelinge Santa Montefiore mag dan eindelijk onttroond zijn in de hitparade van best verkochte fictie verleden week, zij blijft met maar liefst vier titels toch wel dé hype in romanland, met respectievelijk 'Het gouden licht' (3), 'Het vlinderkistje (8) en 'De zwaluw en de kolibrie' (9) plus 'De vergeet mij niet-sonate' (10).Ze neemt daarmee de plaats in van E.L.James die nog maar met één deel van de 'Vijftig tinten grijs'-trilogie in de top 10 voorkomt (op plaats 5), waar ze vroeger steevast met alle drie delen present was in de hitparade. Ook Tom Lanoye en vooral Griet op de Beeck blijven certitudes met 'Gelukkige slaven' van Lanoye op plaats 7 en 'Vele hemels boven de zevende' op 6. Donna Tartt is met 'Het puttertje' ondertussen gezakt naar de vierde stek.(Bron: GfK Retail & Technology en Boek.be)Frank Hellemans