Een zogenaamde "first folio" is het verzamelde werk van Shakespeares toneelstukken. De werkelijke titel is "Mr. William Shakespeares Comedies, Histories & Tragedies". De collectie is gedrukt in boekformaat, en bevat 36 toneelstukken.

De ontdekking werd gedaan in het landhuis Mount Stuart op het Schotse eiland Bute, aldus professor Emma Smith.

Het "first folio" stamt uit 1623, zeven jaar na het overlijden van de schrijver. In totaal zijn er nu 234 gekende exemplaren van het "first folio". "

Deze versie is ongewoon omdat ze drie volumes bevat en er veel blanco pagina's voorzien zijn, waarschijnlijk voor illustraties", aldus Smith. "Een zekere Isaac Reed, een literair uitgever, kon het first folio in 1786 aankopen. Na zijn dood werd het in 1807 voor 38 pond verkocht aan 'JW', maar daarna ontbreekt elk spoor."

De ontdekking van dit exemplaar komt net voor de 400ste verjaardag van de dood van William Shakespeare. Het zal tot 30 oktober tentoongesteld worden in de bibliotheek van Mount Stuart. Het 233ste exemplaar werd in 2014 gevonden in het noorden van Frankrijk. (Belga)

Een zogenaamde "first folio" is het verzamelde werk van Shakespeares toneelstukken. De werkelijke titel is "Mr. William Shakespeares Comedies, Histories & Tragedies". De collectie is gedrukt in boekformaat, en bevat 36 toneelstukken. De ontdekking werd gedaan in het landhuis Mount Stuart op het Schotse eiland Bute, aldus professor Emma Smith. Het "first folio" stamt uit 1623, zeven jaar na het overlijden van de schrijver. In totaal zijn er nu 234 gekende exemplaren van het "first folio". "Deze versie is ongewoon omdat ze drie volumes bevat en er veel blanco pagina's voorzien zijn, waarschijnlijk voor illustraties", aldus Smith. "Een zekere Isaac Reed, een literair uitgever, kon het first folio in 1786 aankopen. Na zijn dood werd het in 1807 voor 38 pond verkocht aan 'JW', maar daarna ontbreekt elk spoor." De ontdekking van dit exemplaar komt net voor de 400ste verjaardag van de dood van William Shakespeare. Het zal tot 30 oktober tentoongesteld worden in de bibliotheek van Mount Stuart. Het 233ste exemplaar werd in 2014 gevonden in het noorden van Frankrijk. (Belga)