In 1927 verscheen de beroemde editie van Psyche met een selectie van zijn tekeningen. Minder bekend is dat hij ook voor Fidessa illustraties maakte. Deze tekeningen zijn in het bezit van het Rijksprentenkabinet in Amsterdam, maar zijn nooit eerder gepubliceerd. Ook de illustraties die niet zijn gebruikt voor de verluchte editie van Psyche worden daar bewaard. Na bijna honderd jaar verschijnt dus eindelijk een integrale uitgave met álle beschikbare 'sprookjestekeningen', illustraties die Couperus zelf "bizonder mooi" vond.

Het gaat om een initiatief van twee nazaten van de kunstenaar. Via crowdfunding hebben zij de basisfinanciering bijeengebracht om deze bibliofiele of weelde-editie te financieren. Het boek zal worden uitgevoerd in hetzelfde grote formaat als de editie uit de jaren twintig, met in totaal 75 illustraties. De tekeningen zijn allemaal gemaakt in Oostindische inkt, behalve één aquarel. De prenten passen in de Jugendstil of Art Nouveau van rond de eeuwwisseling.

De lancering van het boek vindt plaats in het Louis Couperus Museum te Den Haag waar momenteel de zomertentoonstelling aan Psyche en Fidessa is gewijd. Op deze expositie is werk van B. Reith te zien, in bruikleen gegeven door het Rijksmuseum.

Het boek is voor Euro 45,-- te bestellen via de website Sprookjes van Couperus.

ANP Support/MS

In 1927 verscheen de beroemde editie van Psyche met een selectie van zijn tekeningen. Minder bekend is dat hij ook voor Fidessa illustraties maakte. Deze tekeningen zijn in het bezit van het Rijksprentenkabinet in Amsterdam, maar zijn nooit eerder gepubliceerd. Ook de illustraties die niet zijn gebruikt voor de verluchte editie van Psyche worden daar bewaard. Na bijna honderd jaar verschijnt dus eindelijk een integrale uitgave met álle beschikbare 'sprookjestekeningen', illustraties die Couperus zelf "bizonder mooi" vond.Het gaat om een initiatief van twee nazaten van de kunstenaar. Via crowdfunding hebben zij de basisfinanciering bijeengebracht om deze bibliofiele of weelde-editie te financieren. Het boek zal worden uitgevoerd in hetzelfde grote formaat als de editie uit de jaren twintig, met in totaal 75 illustraties. De tekeningen zijn allemaal gemaakt in Oostindische inkt, behalve één aquarel. De prenten passen in de Jugendstil of Art Nouveau van rond de eeuwwisseling.De lancering van het boek vindt plaats in het Louis Couperus Museum te Den Haag waar momenteel de zomertentoonstelling aan Psyche en Fidessa is gewijd. Op deze expositie is werk van B. Reith te zien, in bruikleen gegeven door het Rijksmuseum.Het boek is voor Euro 45,-- te bestellen via de website Sprookjes van Couperus. ANP Support/MS