Nieuwe Antwerpse boekhandel: 't Stad Leest

Op 1 mei opent in de Antwerpse binnenstad de onafhankelijke boekhandel 't Stad Leest zijn deuren. De winkel biedt een ruime selectie fictie en non-fictie aan. Onder de naam Das & Dodo verkoopt de boekhandel ook kinderboeken. Verder zal 't Stad Leest het decor vormen voor verschillende boekgerelateerde activiteiten zoals lezingen, debatten en voorleessessies. Volgens zaakvoerder Wouter Cajot, voormalig keyacount-manager bij Libridis, zal zijn boekhandel zich onder meer onderscheiden door het monumentale pand waarin hij gevestigd is. De inrichting is volledig gericht op laagdrempeligheid. Zo zijn er geen kasten: alle boeken liggen op stapels. Ook de naam, 't Stad Leest, moet de stap naar de boekhandel makkelijker maken voor de Antwerpenaren. "Het is een knipoog naar de city marketing van Antwerpen die op elke uiting zet ''t Stad is van iedereen'", vertelt Cajot aan het vaktijdschrift Boekblad. "Als je ''t stad' zegt, weet iedereen dat het over Antwerpen met al zijn bewoners gaat: zowel kinderen, als ouderen, allochtonen als autochtonen."

Wereldboekendag in het teken van 'reizen'

Op zaterdag 23 april hebben meer dan honderd landen Wereldboekendag gevierd. In Vlaanderen gebeurde dat dit jaar rond het thema 'reizen'. Zo organiseerden Stichting Lezen en Cobra.be een literaire namiddag in het station van Antwerpen Centraal. Onder meer tv-maker Martin Heylen en Nederlands schrijver Frank Westerman kwamen bij radiopresentatrice Friedl' Lesage vertellen over hun persoonlijke reis- en schrijfervaringen. Ook werden er fragmenten uit de wereldliteratuur voorgelezen.

Chileense dichter Gonzalo Rojas overleden In Santiago is gisteren de Chileense dichter Gonzalo Rojas op 93-jarige leeftijd overleden. De dichter sukkelde met zijn gezondheid sinds hij in februari getroffen werd door een trombose. Samen met Nicanor Parra wordt Rojas beschouwd als de belangrijkste dichter van Chili. Zijn voornaamste werken zijn onder meer 'Contra la Muerte' (1964) en 'Oscuro' (1977). Meer informatie: De Papieren Man.

(Bron: persberichten)

Liesbeth Vanderveken

Nieuwe Antwerpse boekhandel: 't Stad Leest Op 1 mei opent in de Antwerpse binnenstad de onafhankelijke boekhandel 't Stad Leest zijn deuren. De winkel biedt een ruime selectie fictie en non-fictie aan. Onder de naam Das & Dodo verkoopt de boekhandel ook kinderboeken. Verder zal 't Stad Leest het decor vormen voor verschillende boekgerelateerde activiteiten zoals lezingen, debatten en voorleessessies. Volgens zaakvoerder Wouter Cajot, voormalig keyacount-manager bij Libridis, zal zijn boekhandel zich onder meer onderscheiden door het monumentale pand waarin hij gevestigd is. De inrichting is volledig gericht op laagdrempeligheid. Zo zijn er geen kasten: alle boeken liggen op stapels. Ook de naam, 't Stad Leest, moet de stap naar de boekhandel makkelijker maken voor de Antwerpenaren. "Het is een knipoog naar de city marketing van Antwerpen die op elke uiting zet ''t Stad is van iedereen'", vertelt Cajot aan het vaktijdschrift Boekblad. "Als je ''t stad' zegt, weet iedereen dat het over Antwerpen met al zijn bewoners gaat: zowel kinderen, als ouderen, allochtonen als autochtonen." Wereldboekendag in het teken van 'reizen' Op zaterdag 23 april hebben meer dan honderd landen Wereldboekendag gevierd. In Vlaanderen gebeurde dat dit jaar rond het thema 'reizen'. Zo organiseerden Stichting Lezen en Cobra.be een literaire namiddag in het station van Antwerpen Centraal. Onder meer tv-maker Martin Heylen en Nederlands schrijver Frank Westerman kwamen bij radiopresentatrice Friedl' Lesage vertellen over hun persoonlijke reis- en schrijfervaringen. Ook werden er fragmenten uit de wereldliteratuur voorgelezen. Chileense dichter Gonzalo Rojas overleden In Santiago is gisteren de Chileense dichter Gonzalo Rojas op 93-jarige leeftijd overleden. De dichter sukkelde met zijn gezondheid sinds hij in februari getroffen werd door een trombose. Samen met Nicanor Parra wordt Rojas beschouwd als de belangrijkste dichter van Chili. Zijn voornaamste werken zijn onder meer 'Contra la Muerte' (1964) en 'Oscuro' (1977). Meer informatie: De Papieren Man. (Bron: persberichten) Liesbeth Vanderveken