NEST, de open ontmoetingsruimte in de oude Gentse Stadsbibliotheek, wordt op 14 december omgetoverd tot een prikkelend literair salon waar gedebatteerd zal worden over de letteren in de Lage Landen. Opkomend en onbekend talent kunnen er tijdens het Literair Reservaat kennismaken met uitgevers, recensenten, lezers en liefhebbers.

Het Literair Reservaat zal een jaarlijks terugkerend feest van het woord, een soort 'anti-boekenbal' worden. Het thema van de eerste editie is 'De toekomst van het woord - het woord van de toekomst'.

Het eerste deel van de avond zullen debuterende auteurs hun standpunt over de toekomst van de literatuur uit de doeken doen. Daarmee afgewisseld vormen kleine literaire salons het tweede luik van de avond. In die salons treden bekende en minder bekende auteurs met het publiek in discussie over waar het nu eigenlijk naartoe moet met de letteren.

Enkele auteurs die hun opwachting zullen maken: de Wit-Russische schrijver Aleksandr Skorobogatov, de Vlaamse schrijfster Anneleen Van Offel, de Nederlandse toneelschrijver en dichter Coen Cornelis, de Vlaamse auteur en vertaler Hilde Keteleer, de Vlaamse dichter en romanschrijver Gert Vanlerberghe en de .poeet .performer .psychonaut. Dean Bowen.

Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad verzorgen het muzikale deel van de avond.

Het volledige programma en meer informatie vind je op de website van Kluger Hans.