Oud-burgmeester van Antwerpen Rockox krijgt gedicht van stadsdichter

Antwerps stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen stelt morgen zijn nieuwe gedicht voor, en dat gaat over oud-burgemeester Nicolaas Rockox. Deze leefde tussen 1560 en 1640. Hij was niet alleen burgemeester, maar ook een groot kunstverzamelaar, innig bevriend met Pieter-Paul Rubens. Zijn huis bevat zo'n schat aan kunstwerken dat het is omgebouwd tot museum. Je kan er werken zien van onder meer Rubens, van Dijck, Jordaens, Pieter Bruegel en Jan Bruegel. Vorig jaar was het exact 450 jaar geleden dat Rockox geboren werd, en naar aanleiding daarvan opende het Rockoxhuis de tentoonstelling Nicolaas Rockox, 450 jaar!. Als finissage van deze tentoonstelling werd stadsdichter Holvoet-Hanssen gevraagd om een gedicht te schrijven. Het is het achtste stadsgedicht van deze schrijver en zal over het leven van de voormalige burgemeester gaan. Dichter Joris Vercammen leverde ook een bijdrage aan het gedicht, in de vorm van verzen als twijgen aan een boom. Het gedicht zal vanaf morgen te zien zijn op het binnenplein van het Rockoxshuis.

Na Alice in Wonderland nu Alice in New YorkHet is ondertussen 140 jaar geleden dat Alice in Wonderland verscheen. Atomic Antelope, een bedrijfje dat toepassingen voor smartphones maakt, heeft nu een nieuw, digitaal, boe gemaakt: Alice in New York. Ontdek de grappige tweeling Tweedledum en Tweedledee als taxichauffeurs, Humpty Dumpty als bouwvakker en nog veel meer. Het boek kost zeven euro en is enkel beschikbaar via de iTunes Store.

Oud-burgmeester van Antwerpen Rockox krijgt gedicht van stadsdichterAntwerps stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen stelt morgen zijn nieuwe gedicht voor, en dat gaat over oud-burgemeester Nicolaas Rockox. Deze leefde tussen 1560 en 1640. Hij was niet alleen burgemeester, maar ook een groot kunstverzamelaar, innig bevriend met Pieter-Paul Rubens. Zijn huis bevat zo'n schat aan kunstwerken dat het is omgebouwd tot museum. Je kan er werken zien van onder meer Rubens, van Dijck, Jordaens, Pieter Bruegel en Jan Bruegel. Vorig jaar was het exact 450 jaar geleden dat Rockox geboren werd, en naar aanleiding daarvan opende het Rockoxhuis de tentoonstelling Nicolaas Rockox, 450 jaar!. Als finissage van deze tentoonstelling werd stadsdichter Holvoet-Hanssen gevraagd om een gedicht te schrijven. Het is het achtste stadsgedicht van deze schrijver en zal over het leven van de voormalige burgemeester gaan. Dichter Joris Vercammen leverde ook een bijdrage aan het gedicht, in de vorm van verzen als twijgen aan een boom. Het gedicht zal vanaf morgen te zien zijn op het binnenplein van het Rockoxshuis. Na Alice in Wonderland nu Alice in New YorkHet is ondertussen 140 jaar geleden dat Alice in Wonderland verscheen. Atomic Antelope, een bedrijfje dat toepassingen voor smartphones maakt, heeft nu een nieuw, digitaal, boe gemaakt: Alice in New York. Ontdek de grappige tweeling Tweedledum en Tweedledee als taxichauffeurs, Humpty Dumpty als bouwvakker en nog veel meer. Het boek kost zeven euro en is enkel beschikbaar via de iTunes Store.