Hij werd eerder deze maand getroffen door een beroerte. Leonard stierf thuis in Detroit omringd door zijn familie en werd 87. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC onder aanhaling van een verklaring op de website van Leonard.

De schrijver heeft 45 boeken geschreven en was bezig aan zijn 46ste. Eind juli werd hij met een beroerte in het ziekenhuis opgenomen. Begin augustus leek het beter te gaan met de auteur.

Veel van Leonards werken werden verfilmd, zoals "Get Shorty" van Barry Sonnenfeld met John Travolta en Danny DeVito en "Out of Sight" van Steven Soderbergh met George Clooney en Jennifer Lopez. Quentin Tarantino baseerde zijn "Jackie Brown" (met Pam Grier en Samuel L. Jackson) op "Rum Punch" van Leonard.

De auteur werd in 1925 geboren in New Orleans. Hij schreef eerst westernverhalen, om in de jaren 60 over te schakelen op het schrijven van misdaadthrillers. Leonard is bekend voor zijn no-nonsense stijl, zijn rauwe realisme en zijn spaarzame maar sterke dialogen.

Leonard heeft vijf kinderen, twaalf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. (Belga/MS)

Hij werd eerder deze maand getroffen door een beroerte. Leonard stierf thuis in Detroit omringd door zijn familie en werd 87. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC onder aanhaling van een verklaring op de website van Leonard. De schrijver heeft 45 boeken geschreven en was bezig aan zijn 46ste. Eind juli werd hij met een beroerte in het ziekenhuis opgenomen. Begin augustus leek het beter te gaan met de auteur. Veel van Leonards werken werden verfilmd, zoals "Get Shorty" van Barry Sonnenfeld met John Travolta en Danny DeVito en "Out of Sight" van Steven Soderbergh met George Clooney en Jennifer Lopez. Quentin Tarantino baseerde zijn "Jackie Brown" (met Pam Grier en Samuel L. Jackson) op "Rum Punch" van Leonard. De auteur werd in 1925 geboren in New Orleans. Hij schreef eerst westernverhalen, om in de jaren 60 over te schakelen op het schrijven van misdaadthrillers. Leonard is bekend voor zijn no-nonsense stijl, zijn rauwe realisme en zijn spaarzame maar sterke dialogen. Leonard heeft vijf kinderen, twaalf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. (Belga/MS)