De Zweede schrijver Stieg Larsson schreef met zijn Millenniumtrilogie één van de grootste bestsellersuccessen van de laatste jaren. Van deze trilogie bestaande uit de boeken Mannen die vrouwen haten, De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid werden wereldwijd al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht.

De trilogie werd al verfilmd en geadapteerd voor televisie. Stieg Larsson overleed in november 2004 nog voordat zijn misdaadromans gepubliceerd werden.

De Millenniumversie in negen stripalbums "vrijwaart de weelde aan intriges", verzekert Dupuis. Het eerste album zal "eind 2012" verschijnen. Aanvankelijk alleen in het Frans, maar over een Nederlandstalige versie wordt nagedacht.

"De knoop is nog niet doorgehakt", zeiTom Vanhoren, persverantwoordelijke van Ballon Media, dat de Nederlandstalige albums van onder meer Dupuis verdeelt. "Het project is

lopende en we volgen het met meer dan gezonde aandacht".

Het tekenwerk werd toevertrouwd aan de Spanjaard José Homs en de bewerking van het scenario aan de Franstalige Belg Sylvain Runberg (de scenarist van onder meer de reeksen Orbital, Aantekeningen van Darwin, Hammerfall, Op Kamers, Heroveringen, Hostile en Konungar).

"Stieg heeft altijd van strips gehouden en hij zou erg enthousiast zijn over het idee dat zijn romanfiguren tot leven worden gewekt in een stripverhaal", verklaarde zijn jongere broer Joakim Larsson, geciteerd door Dupuis. (Belga/MS)

De Zweede schrijver Stieg Larsson schreef met zijn Millenniumtrilogie één van de grootste bestsellersuccessen van de laatste jaren. Van deze trilogie bestaande uit de boeken Mannen die vrouwen haten, De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid werden wereldwijd al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. De trilogie werd al verfilmd en geadapteerd voor televisie. Stieg Larsson overleed in november 2004 nog voordat zijn misdaadromans gepubliceerd werden. De Millenniumversie in negen stripalbums "vrijwaart de weelde aan intriges", verzekert Dupuis. Het eerste album zal "eind 2012" verschijnen. Aanvankelijk alleen in het Frans, maar over een Nederlandstalige versie wordt nagedacht. "De knoop is nog niet doorgehakt", zeiTom Vanhoren, persverantwoordelijke van Ballon Media, dat de Nederlandstalige albums van onder meer Dupuis verdeelt. "Het project is lopende en we volgen het met meer dan gezonde aandacht". Het tekenwerk werd toevertrouwd aan de Spanjaard José Homs en de bewerking van het scenario aan de Franstalige Belg Sylvain Runberg (de scenarist van onder meer de reeksen Orbital, Aantekeningen van Darwin, Hammerfall, Op Kamers, Heroveringen, Hostile en Konungar). "Stieg heeft altijd van strips gehouden en hij zou erg enthousiast zijn over het idee dat zijn romanfiguren tot leven worden gewekt in een stripverhaal", verklaarde zijn jongere broer Joakim Larsson, geciteerd door Dupuis. (Belga/MS)