Van Keulen (1946) krijgt de prijs voor haar hele oeuvre dat romans, verhalen en gedichten omvat. Dat maakte de Jan Campert-Stichting bekend.

En de op Valentijnsdag 1984 opgerichte Vlaamse literaire organisatie Behoud de Begeerte - schrijvers en dichters op tournee - is de driejaarlijkse G.H. 's-Gravesande-prijs toegekend. De stichting kent namens de gemeente Den Haag literaire prijzen toe.

De Jan Campert-prijs gaat dit jaar naar Piet Gerbrandy (1958) voor zijn poëziebundel 'Vlinderslag'. Aan Jan van Mersbergen (1971) is voor zijn roman 'De laatste ontsnapping' de F. Bordewijk-prijs 2014 toegekend.

De tweejaarlijkse J. Greshoff-prijs voor essays gaat naar Bas Heijne (1960). Hij ontvangt de prijs voor 'Angst en schoonheid. Louis Couperus, de mystiek der zichtbare dingen'.

Aan de Constantijn Huygens-prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden. De andere prijzen bedragen 5000 euro. De uitreiking is op 18 januari in Den Haag.

(Belga/MS)

Van Keulen (1946) krijgt de prijs voor haar hele oeuvre dat romans, verhalen en gedichten omvat. Dat maakte de Jan Campert-Stichting bekend. En de op Valentijnsdag 1984 opgerichte Vlaamse literaire organisatie Behoud de Begeerte - schrijvers en dichters op tournee - is de driejaarlijkse G.H. 's-Gravesande-prijs toegekend. De stichting kent namens de gemeente Den Haag literaire prijzen toe. De Jan Campert-prijs gaat dit jaar naar Piet Gerbrandy (1958) voor zijn poëziebundel 'Vlinderslag'. Aan Jan van Mersbergen (1971) is voor zijn roman 'De laatste ontsnapping' de F. Bordewijk-prijs 2014 toegekend. De tweejaarlijkse J. Greshoff-prijs voor essays gaat naar Bas Heijne (1960). Hij ontvangt de prijs voor 'Angst en schoonheid. Louis Couperus, de mystiek der zichtbare dingen'. Aan de Constantijn Huygens-prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden. De andere prijzen bedragen 5000 euro. De uitreiking is op 18 januari in Den Haag.(Belga/MS)