Inmiddels is 5,2 procent van de verkochte boeken een e-boek. Een jaar geleden was dit nog 4 procent.

Er komen steeds meer titels digitaal beschikbaar, constateert de boekenorganisatie. Ook het aantal uitgevers dat e-boeken uitgeeft en het aantal winkels dat e-boeken verkoopt, groeit nog steeds.

In het eerste kwartaal telde het CB bijna 600.000 verkochte e-boeken, ruim een vijfde meer dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. Er werden daarnaast meer dan 300.000 digitale boeken verhuurd, bijvoorbeeld via Bibliotheek.nl. Een jaar eerder stond die markt nog wat meer in de kinderschoenen, met ruim 100.000 stuks.

Het blijkt dat de consument vooral literaire fictie leest op zijn e-reader, smartphone of tablet. Non-fictie is daarentegen een genre waarvoor de consument over het algemeen meer vasthoudt aan het papieren boek.

Het CB is een samenwerkingsverband van uitgeverijen en boekhandelaren en zorgt voor de distributie van boeken in Nederland en België.

(Belga)

Inmiddels is 5,2 procent van de verkochte boeken een e-boek. Een jaar geleden was dit nog 4 procent.Er komen steeds meer titels digitaal beschikbaar, constateert de boekenorganisatie. Ook het aantal uitgevers dat e-boeken uitgeeft en het aantal winkels dat e-boeken verkoopt, groeit nog steeds. In het eerste kwartaal telde het CB bijna 600.000 verkochte e-boeken, ruim een vijfde meer dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. Er werden daarnaast meer dan 300.000 digitale boeken verhuurd, bijvoorbeeld via Bibliotheek.nl. Een jaar eerder stond die markt nog wat meer in de kinderschoenen, met ruim 100.000 stuks. Het blijkt dat de consument vooral literaire fictie leest op zijn e-reader, smartphone of tablet. Non-fictie is daarentegen een genre waarvoor de consument over het algemeen meer vasthoudt aan het papieren boek. Het CB is een samenwerkingsverband van uitgeverijen en boekhandelaren en zorgt voor de distributie van boeken in Nederland en België. (Belga)