Vandaag richt de BB de schijnwerpers op 'de naakte journalist', zoals deze themadag heet. Talloze journalisten geven tekst en uitleg bij de stand van zaken in de media. Ook politici en consultants werpen hun licht op 'de naakte journalist'.

Hoofdredacteurs over de vertrouwenscrisis van de media(Rode Zaal om 11u)

Het vertrouwen in de media neemt af. Een aantal prominente hoofdredacteuren vraagt zich af of dit terecht is. Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur van 'Trends', is ook van de partij.

De overlopers: van journalistiek naar politiek (Groene Zaal om 13.30u)

Op het toppunt van hun carrière zetten sommige journalisten de stap naar de politiek. Hoe kijken zij vanuit de politiek naar hun ex-werkgever, de media? Opvallende deelnemers zijn ex-VRT-journalist Siegfried Bracke en ex-Nieuwsblad-hoofdredacteur Pol Van Den Driessche.

Hoe zelfreinigend is de journalistiek? (Groene Zaal om 13.30u)

Wim Criel, verantwoordelijke uitgever van 'Knack' en lid van de Raad voor de Journalistiek', praat met Tom Naegels, ombudsman bij 'De Standaard', over woord en wederwoord in de media. Wat is er van het Recht op Antwoord en welke deontologische procedures hanteren de media tegenwoordig?

Knack Focus Uur van de Literatuur met Marco Roelofs (Rode Zaal om 14u)

Na 22 jaar hield de Nederlandse punkrockband De Heideroosjes ermee op. Ze verkochten honderdduizenden albums en toerden in de hele wereld. Dat einde 'doet pijn tot in mijn botten', zei frontman Marco Roelofs. Om die pijn te verzachten, schreef hij al zijn herinneringen neer in de autobiografie 'Kaal'. En hij mag ook bij ons nog één keer het podium op.(SVDB)

Polici en Journalisten over 'De Keizer van Oostende' (Groene Zaal om 14.30u)

Johan Vande Lanotte, de 'keizer' van het gelijknamige boek, wilde liever niet discussiëren met Wim Van den Eynde, de auteur van het controversiële boek. Luc Van den Bossche, partijgenoot van Vande Lanotte, komt wel. En met hem zijn ook Steven Samyn, hoofdredacteur van 'De Morgen', en 'Humo'-chef Wouter Van Driessche present.

Geen commentaar: polici over de media (Groene Zaal om 16.45u)

Politici liggen vaak onder mediavuur. Deze keer mogen ze zelf het vuur aan de schenen leggen van de media. Wat vinden Yves Leterme, Karel De Gucht en Mieke Vogels over het reilen en zeilen binnen de media?

Frank Hellemans

Vandaag richt de BB de schijnwerpers op 'de naakte journalist', zoals deze themadag heet. Talloze journalisten geven tekst en uitleg bij de stand van zaken in de media. Ook politici en consultants werpen hun licht op 'de naakte journalist'.Hoofdredacteurs over de vertrouwenscrisis van de media(Rode Zaal om 11u)Het vertrouwen in de media neemt af. Een aantal prominente hoofdredacteuren vraagt zich af of dit terecht is. Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur van 'Trends', is ook van de partij.De overlopers: van journalistiek naar politiek (Groene Zaal om 13.30u)Op het toppunt van hun carrière zetten sommige journalisten de stap naar de politiek. Hoe kijken zij vanuit de politiek naar hun ex-werkgever, de media? Opvallende deelnemers zijn ex-VRT-journalist Siegfried Bracke en ex-Nieuwsblad-hoofdredacteur Pol Van Den Driessche.Hoe zelfreinigend is de journalistiek? (Groene Zaal om 13.30u)Wim Criel, verantwoordelijke uitgever van 'Knack' en lid van de Raad voor de Journalistiek', praat met Tom Naegels, ombudsman bij 'De Standaard', over woord en wederwoord in de media. Wat is er van het Recht op Antwoord en welke deontologische procedures hanteren de media tegenwoordig?Knack Focus Uur van de Literatuur met Marco Roelofs (Rode Zaal om 14u) Na 22 jaar hield de Nederlandse punkrockband De Heideroosjes ermee op. Ze verkochten honderdduizenden albums en toerden in de hele wereld. Dat einde 'doet pijn tot in mijn botten', zei frontman Marco Roelofs. Om die pijn te verzachten, schreef hij al zijn herinneringen neer in de autobiografie 'Kaal'. En hij mag ook bij ons nog één keer het podium op.(SVDB)Polici en Journalisten over 'De Keizer van Oostende' (Groene Zaal om 14.30u) Johan Vande Lanotte, de 'keizer' van het gelijknamige boek, wilde liever niet discussiëren met Wim Van den Eynde, de auteur van het controversiële boek. Luc Van den Bossche, partijgenoot van Vande Lanotte, komt wel. En met hem zijn ook Steven Samyn, hoofdredacteur van 'De Morgen', en 'Humo'-chef Wouter Van Driessche present.Geen commentaar: polici over de media (Groene Zaal om 16.45u) Politici liggen vaak onder mediavuur. Deze keer mogen ze zelf het vuur aan de schenen leggen van de media. Wat vinden Yves Leterme, Karel De Gucht en Mieke Vogels over het reilen en zeilen binnen de media?Frank Hellemans