Martin Amis is uitgekeken op Londen en wil emigreren naar New York omdat hij de Britse pers te opdringerig vindt. Boze tongen beweren dat de schrijver alleen maar naar aandacht hengelt en dat heel andere overwegingen meespelen voor zijn migratie. Zo zou hij boos zijn omdat hij met 'The Pregnant Widow', zijn nieuwste roman, niet werd genomineerd voor de Booker Prize 2010. Anderen beweren dat Amis' Amerikaanse echtgenote, Isabel Fonseca, terug wil naar de States. Hoe dan ook staat Amis' huis in Regent's Park te koop.

De uitgever van Amis (die bij Jonathan Cape publiceert) verkiest de uitleg van de schrijver. Volgens de uitgever is het normaal dat Amis Engeland de rug toekeert wegens de vijandigheid van de Britse media. Die zouden boos zijn op Amis omdat de schrijver voortdurend hun obsessie met seks en prominenten hekelt. Engeland mag dan al het land van Shakespeare zijn, het interesseert zich volgens Amis toch vooral voor de blote boezem van Katie Price. Price is een model dat, nauwelijks 32 jaar, onder de kunstenaarsnaam Jordan al drie knallers van autobiografieën heeft gepubliceerd.

In een interview ergerde Amis zich eraan dat mensen, vooral vrouwen, vijf uur staan aan te schuiven om een woord met Katie Price te kunnen wisselen. In 'The Daily Telegraph' van 27 maart jongstleden werd Price door Amis zo gekapitteld: 'She has no waist, no arse... an interesting face... but all we are really worshipping is two bags of silicone.' Volgens 'The Independent' is Amis gewoon jaloers op het succes van Price. 'Of Amis daarmee kan leven of niet, Katie Price verkoopt miljoenen boeken aan mensen die normaal geen boeken kopen,' aldus Janet Street-Porter, die haar stuk (1 november 2009) in 'The Independent' de provocerende kop meegaf: 'Face it, Martin - Katie sells books, and you don't.'

Engelands obsessie met seks en sterren zou nu het onderwerp zijn van de nieuwe roman van Martin Amis. Met een titel als 'The State of England' is dat zeker niet uitgesloten. Dat was overigens al eens de titel van kortverhaal dat Amis in 1996 publiceerde.

Wat Katie Price zelf betreft: ze publiceerde drie autobiografieën die miljoenenoplagen haalden: 'I'm a Celebrity... Get Me Out of Here!' (2004), 'Jordan: A Whole New World' (2006) en 'Pushed to the Limit' (2008). Van 'Angel', haar eerste roman (in werkelijkheid geschreven door een ghostwriter) uit 2006 verkocht ze 300.000 exemplaren in zes weken. Price heeft ook een aantal kinderboeken op haar naam staan. Of ze die ook schreef is een andere kwestie.

Piet de Moor

Martin Amis is uitgekeken op Londen en wil emigreren naar New York omdat hij de Britse pers te opdringerig vindt. Boze tongen beweren dat de schrijver alleen maar naar aandacht hengelt en dat heel andere overwegingen meespelen voor zijn migratie. Zo zou hij boos zijn omdat hij met 'The Pregnant Widow', zijn nieuwste roman, niet werd genomineerd voor de Booker Prize 2010. Anderen beweren dat Amis' Amerikaanse echtgenote, Isabel Fonseca, terug wil naar de States. Hoe dan ook staat Amis' huis in Regent's Park te koop. De uitgever van Amis (die bij Jonathan Cape publiceert) verkiest de uitleg van de schrijver. Volgens de uitgever is het normaal dat Amis Engeland de rug toekeert wegens de vijandigheid van de Britse media. Die zouden boos zijn op Amis omdat de schrijver voortdurend hun obsessie met seks en prominenten hekelt. Engeland mag dan al het land van Shakespeare zijn, het interesseert zich volgens Amis toch vooral voor de blote boezem van Katie Price. Price is een model dat, nauwelijks 32 jaar, onder de kunstenaarsnaam Jordan al drie knallers van autobiografieën heeft gepubliceerd. In een interview ergerde Amis zich eraan dat mensen, vooral vrouwen, vijf uur staan aan te schuiven om een woord met Katie Price te kunnen wisselen. In 'The Daily Telegraph' van 27 maart jongstleden werd Price door Amis zo gekapitteld: 'She has no waist, no arse... an interesting face... but all we are really worshipping is two bags of silicone.' Volgens 'The Independent' is Amis gewoon jaloers op het succes van Price. 'Of Amis daarmee kan leven of niet, Katie Price verkoopt miljoenen boeken aan mensen die normaal geen boeken kopen,' aldus Janet Street-Porter, die haar stuk (1 november 2009) in 'The Independent' de provocerende kop meegaf: 'Face it, Martin - Katie sells books, and you don't.' Engelands obsessie met seks en sterren zou nu het onderwerp zijn van de nieuwe roman van Martin Amis. Met een titel als 'The State of England' is dat zeker niet uitgesloten. Dat was overigens al eens de titel van kortverhaal dat Amis in 1996 publiceerde. Wat Katie Price zelf betreft: ze publiceerde drie autobiografieën die miljoenenoplagen haalden: 'I'm a Celebrity... Get Me Out of Here!' (2004), 'Jordan: A Whole New World' (2006) en 'Pushed to the Limit' (2008). Van 'Angel', haar eerste roman (in werkelijkheid geschreven door een ghostwriter) uit 2006 verkocht ze 300.000 exemplaren in zes weken. Price heeft ook een aantal kinderboeken op haar naam staan. Of ze die ook schreef is een andere kwestie. Piet de Moor