Volgens The Guardian zal ze er haar verhalen en gedichten gratis delen en door lezers laten becommentariëren, en zal ze ook jurylid zijn bij een online poëziewedstrijd. Atwood ging alvast van start onder haar eigen naam. In tegenstelling tot veel andere gebruikers, die publiceren onder pseudoniemen als misstwinkletoes en bacutie4eva.
Op Wattpad publiceren de leden literatuur in alle vormen en maten. Velen doen dat gedicht per gedicht, of in het geval van verhalen hoofdstuk per hoofdstuk. Elke maand dikt de site aan met zo'n 500.000 nieuwe publicaties. Op dit ogenblik vind je op Wattpad meer dan vijf miljoen verhalen in een 25-tal talen.

Over de reden waarom Atwood als gevestigde waarde lid wordt van zo'n online forum vertelt ze op haar profiel het volgende: "Ik heb de laatste jaren gezien hoe schrijven en publiceren sterk geëvolueerd zijn. Ik kijk ernaar uit om te ontdekken hoe Wattpad mensen verbindt die graag lezen en schrijven, en hen door middel van de feedback van lezers vertrouwen geeft."

Atwood, laureaat van vele literaire prijzen waaronder de Booker Prize 2000, ging van start met twee gedichten uit de nieuwe poëziebundel 'Thriller Suite'. Deze zal ze de volgende weken in afleveringen op Wattpad uitbrengen. Ze schreef de gedichten rond haar fascinatie voor mysterieuze verhaalgenres als de 19de-eeuwse gothic novel, spookverhalen en misdaadromans.

Het titelgedicht 'Thriller Suite' en 'Update on Werewolves' werden alvast enthousiast onthaald door collega-gebruikers op Wattpad. In het najaar wil ze op Wattpad ook langer proza uitbrengen in afleveringen.

Atwood, ondertussen 72, is niet aan haar digitale proefstuk toe. Ook op het e-bookplatform Byliner.com publiceerde ze al verhalen, essays en verhaalfragmenten, en ze startte zelf de site fanado.com op, een platform waar fans en auteurs met elkaar in contact kunnen treden.

In de Guardian vertelt Atwood dat ze zich vol overtuiging in het digitale avontuur stort om jonge schrijvers aan te moedigen. "Wattpad is veel veiliger om te debuteren dan de schooltijdschriften van vroeger. Je kan er onder een pseudoniem publiceren. Het is een pure manier van publiceren, waarbij de lezers je op niets anders dan je schrijfsels beoordelen."

Al Atwoods digitale projecten zijn pogingen om dezelfde vraag te beantwoorden: "Hoe kunnen we geletterdheid in de wereld bevorderen? Ik ben een van die mensen die rotsvast gelooft dat geletterdheid cruciaal is voor de democratie." Als gewezen voorzitster van de auteursvereniging PEN International liggen de democratie en de vrije meningsuiting haar bijzonder na aan het hart. De nieuwe media zijn volgens haar een deel van het antwoord.

Haar uitgevers moeten zich trouwens geen zorgen maken over haar gratis-experimenten. "Ik denk dat ze nerveus worden van de mogelijkheden van het internet, maar ik zie wat ik doe niet als broodroof voor mijn uitgevers. Ik zie het als een manier om lezen en schrijven aan te moedigen."

Jeroen Bert

Volgens The Guardian zal ze er haar verhalen en gedichten gratis delen en door lezers laten becommentariëren, en zal ze ook jurylid zijn bij een online poëziewedstrijd. Atwood ging alvast van start onder haar eigen naam. In tegenstelling tot veel andere gebruikers, die publiceren onder pseudoniemen als misstwinkletoes en bacutie4eva. Op Wattpad publiceren de leden literatuur in alle vormen en maten. Velen doen dat gedicht per gedicht, of in het geval van verhalen hoofdstuk per hoofdstuk. Elke maand dikt de site aan met zo'n 500.000 nieuwe publicaties. Op dit ogenblik vind je op Wattpad meer dan vijf miljoen verhalen in een 25-tal talen. Over de reden waarom Atwood als gevestigde waarde lid wordt van zo'n online forum vertelt ze op haar profiel het volgende: "Ik heb de laatste jaren gezien hoe schrijven en publiceren sterk geëvolueerd zijn. Ik kijk ernaar uit om te ontdekken hoe Wattpad mensen verbindt die graag lezen en schrijven, en hen door middel van de feedback van lezers vertrouwen geeft." Atwood, laureaat van vele literaire prijzen waaronder de Booker Prize 2000, ging van start met twee gedichten uit de nieuwe poëziebundel 'Thriller Suite'. Deze zal ze de volgende weken in afleveringen op Wattpad uitbrengen. Ze schreef de gedichten rond haar fascinatie voor mysterieuze verhaalgenres als de 19de-eeuwse gothic novel, spookverhalen en misdaadromans. Het titelgedicht 'Thriller Suite' en 'Update on Werewolves' werden alvast enthousiast onthaald door collega-gebruikers op Wattpad. In het najaar wil ze op Wattpad ook langer proza uitbrengen in afleveringen. Atwood, ondertussen 72, is niet aan haar digitale proefstuk toe. Ook op het e-bookplatform Byliner.com publiceerde ze al verhalen, essays en verhaalfragmenten, en ze startte zelf de site fanado.com op, een platform waar fans en auteurs met elkaar in contact kunnen treden. In de Guardian vertelt Atwood dat ze zich vol overtuiging in het digitale avontuur stort om jonge schrijvers aan te moedigen. "Wattpad is veel veiliger om te debuteren dan de schooltijdschriften van vroeger. Je kan er onder een pseudoniem publiceren. Het is een pure manier van publiceren, waarbij de lezers je op niets anders dan je schrijfsels beoordelen." Al Atwoods digitale projecten zijn pogingen om dezelfde vraag te beantwoorden: "Hoe kunnen we geletterdheid in de wereld bevorderen? Ik ben een van die mensen die rotsvast gelooft dat geletterdheid cruciaal is voor de democratie." Als gewezen voorzitster van de auteursvereniging PEN International liggen de democratie en de vrije meningsuiting haar bijzonder na aan het hart. De nieuwe media zijn volgens haar een deel van het antwoord. Haar uitgevers moeten zich trouwens geen zorgen maken over haar gratis-experimenten. "Ik denk dat ze nerveus worden van de mogelijkheden van het internet, maar ik zie wat ik doe niet als broodroof voor mijn uitgevers. Ik zie het als een manier om lezen en schrijven aan te moedigen."Jeroen Bert