Gautier Platteau, uitgever van het Ickx-boek, liet weten dat het fysieke boek dat bij uitgeverij Kannibaal verscheen weliswaar uitsluitend in de Nederlandse boekhandel te verkrijgen is maar dat het daarnaast ook online te bestellen valt:

- de limited edition van Jacky Ickx is wereldwijd te koop via de onlinesite én de site van uitgeverij Kannibaal, dus helemaal niet alleen in Nederland. In Nederland is er vandaag één boekhandel die het boek daarnaast in zijn 'fysieke' winkel aanbiedt; dus wellicht zit daar de verwarring.

- in de flesjes bij het boek zit veel meer dan boomschors: in de 10 flesjes die bij elke luxebox verpakt zitten, werden stukjes opgenomen van objecten en plaatsen die van belang waren in Ickx' carrière: stukjes schors van de boom waar Jacky tegen crashte tijdens zijn eerste autorace, stukjes van de Nürburgring, circuit van Spa Francorchamps en stukjes carrosserie van een auto waarmee Jacky reed uit het Porschemuseum.

Iin 'Boekblad' vertelt boekhandelaar Christ van den Acker van De Boekenlegger in Eersel, vlakbij Eindhoven, dat hij naast de luxe-edities van 'The Official Ferrari Opus' verleden jaar nu als enige boekhandel in de Benelux de llimited edition van 'Jacky Ickx' mag verkopen.

Van den Acker heeft zich toegelegd op dit exclusief marksegment van luxueus uitgegeven collector's items. Hij slaagde er verleden jaar in om de enige Nederlandstalige uitgave van 'The Official Ferrari Opus' - met verwerking van 1500 30-karaats diamenten in het Ferrari-paardje in de cover - tegen de ongeziene prijs van 175.000 euro van de hand te doen.

Van 'Jacky Icx', de bio van de bekende Belgische Formule 1-rijder, zijn naast de gewone handelseditie (45 euro) 1000 exclusieve banden gemaakt in diverse talen. In het Nederlands zijn er 150 gedrukt die nu voor 995 euro in zijn boekhandel te koop zijn. Van Acker licht in 'Boekblad' het speciale van deze uitgave toe: 'De uitgave heeft een rubberen band en elk boek heeft zijn eigen nummer, dat wordt geslagen als een nummer in een motorblok.'

Van den Acker wist ook nog te vertellen dat er tien flesjes Ickx-relikwieën worden aangeboden. De flesjes bevatten stukjes schors van de boom waar de jonge Ickx ooit tegen aan zou zijn geknald.

Frank Hellemans

Iin 'Boekblad' vertelt boekhandelaar Christ van den Acker van De Boekenlegger in Eersel, vlakbij Eindhoven, dat hij naast de luxe-edities van 'The Official Ferrari Opus' verleden jaar nu als enige boekhandel in de Benelux de llimited edition van 'Jacky Ickx' mag verkopen.Van den Acker heeft zich toegelegd op dit exclusief marksegment van luxueus uitgegeven collector's items. Hij slaagde er verleden jaar in om de enige Nederlandstalige uitgave van 'The Official Ferrari Opus' - met verwerking van 1500 30-karaats diamenten in het Ferrari-paardje in de cover - tegen de ongeziene prijs van 175.000 euro van de hand te doen.Van 'Jacky Icx', de bio van de bekende Belgische Formule 1-rijder, zijn naast de gewone handelseditie (45 euro) 1000 exclusieve banden gemaakt in diverse talen. In het Nederlands zijn er 150 gedrukt die nu voor 995 euro in zijn boekhandel te koop zijn. Van Acker licht in 'Boekblad' het speciale van deze uitgave toe: 'De uitgave heeft een rubberen band en elk boek heeft zijn eigen nummer, dat wordt geslagen als een nummer in een motorblok.'Van den Acker wist ook nog te vertellen dat er tien flesjes Ickx-relikwieën worden aangeboden. De flesjes bevatten stukjes schors van de boom waar de jonge Ickx ooit tegen aan zou zijn geknald. Frank Hellemans