De komende vijf jaar wordt de originele reeks van Lucky Luke heruitgegeven naar aanleiding van de zevenstigste verjaardag. Tegelijkertijd wordt de stripreeks volledig opgefrist. Zo krijgen de strips een nieuwe cover, worden de teksten opnieuw vertaald en de taal opgefrist en zal ook het lettertype aangepast worden. Ook de kleuren worden onder handen genomen.

Vanaf september verschijnen iedere maand vier albums. Het is niet de eerste keer dat de strip onder handen wordt genomen. Zo verdween de iconische sigaret tien jaar geleden uit de strip.

De verjaardag gaat ook gepaard met een feestprogramma in Kortrijk. De geestelijke vader van Lucky Luke, Maurice De Bevere, was namelijk afkomstig uit Kortrijk. Het Vandaleplein wordt van 2 tot 4 september omgevormd in een westernsaloon. Bezoekers zullen er onder meer kunnen schieten, goud zoeken of op jacht gaan achter de ontsnapte Daltons.

Nu al is de jarige Lucky Luke goed te zien in Kortrijk want hij staat afgebeeld op de nieuwe werfdoek rond het historische stadhuis van Kortrijk. Het doek van 600m² blijft nog hangen tot begin september, tot de renovatiewerken voltooid zijn. En deze zomer is er ook een tentoonstelling over het standbeeld van Lucky Luke in de stadsbibliotheek. (Belga)

De komende vijf jaar wordt de originele reeks van Lucky Luke heruitgegeven naar aanleiding van de zevenstigste verjaardag. Tegelijkertijd wordt de stripreeks volledig opgefrist. Zo krijgen de strips een nieuwe cover, worden de teksten opnieuw vertaald en de taal opgefrist en zal ook het lettertype aangepast worden. Ook de kleuren worden onder handen genomen. Vanaf september verschijnen iedere maand vier albums. Het is niet de eerste keer dat de strip onder handen wordt genomen. Zo verdween de iconische sigaret tien jaar geleden uit de strip. De verjaardag gaat ook gepaard met een feestprogramma in Kortrijk. De geestelijke vader van Lucky Luke, Maurice De Bevere, was namelijk afkomstig uit Kortrijk. Het Vandaleplein wordt van 2 tot 4 september omgevormd in een westernsaloon. Bezoekers zullen er onder meer kunnen schieten, goud zoeken of op jacht gaan achter de ontsnapte Daltons. Nu al is de jarige Lucky Luke goed te zien in Kortrijk want hij staat afgebeeld op de nieuwe werfdoek rond het historische stadhuis van Kortrijk. Het doek van 600m² blijft nog hangen tot begin september, tot de renovatiewerken voltooid zijn. En deze zomer is er ook een tentoonstelling over het standbeeld van Lucky Luke in de stadsbibliotheek. (Belga)