Luc Huybrechts, broer van sport- en dieetjournalist Carl Huybrechts, organiseert samen met zijn vrouw Ann op zondag 16 september voor de laatste keer Zuiderzinnen. Tenzij er alsnog subsidies uit de boot vallen, stopt hij definitief.

Het was ondertussen een certitude geworden in het Vlaamse literaire evenementenlandschap: Zuiderzinnen van de flamboyante dichter-romanschrijver-schilder-duiveldoetal Luc Huybrechts. Huybrechts, die ondertussen met zijn vrouw Ann een Bed & Breakfast uitbaat in Torgny in het Zuiden van België, beweert dat het de laatste keer zal zijn dat zo veel schoon literair volk in Antwerpse cafés op zondag 16 september te beluisteren valt.

Op de eigen website en ook in De Standaard van vandaag wijst hij met de vinger naar het Vlaams Fonds voor de Letteren dat hem niet langer de subsidie van 7.500 euro gunt. Ook van de uitgevers verwachtte hij wat meer (financiële) steun. En hij besluit ietwat bitter: "Voor één secretaresse van Boek.be kunnen wij meerdere Zuiderzinnen organiseren."

Hij denkt eraan om volgend jaar eventueel een muziekfestival onder die naam op te starten. Highlights op deze voorlopig laatste editie zijn alleszins het optreden in Café Local (Waalse Kaai 25) van nieuwe belofte Marnix Peeters (om 14.30u), francofiel Bart Van Loo (om 14.45u) en van Huybrechts zelf (om15.55u.) Op dezelfde locatie zal Knack-huisblogger Benno Barnard, alias Jean-Baptiste Bernard, om16.05u vlak na Huybrechts ook acte de présence geven.

Nog interessant zijn de Hollandse performances van good old Remco Campert in het Zuiderpershuis (eveneens op de Waalse Kaai) om 14.45u en van zijn landgenoot-rijzende ster Peter Buwalda vlak daarna om 15.30u.

Frank Hellemans

Inkom op zondag 16 september 6 euro all-in. Voor details programma, zie site van Zuiderzinnnen.

Luc Huybrechts, broer van sport- en dieetjournalist Carl Huybrechts, organiseert samen met zijn vrouw Ann op zondag 16 september voor de laatste keer Zuiderzinnen. Tenzij er alsnog subsidies uit de boot vallen, stopt hij definitief.Het was ondertussen een certitude geworden in het Vlaamse literaire evenementenlandschap: Zuiderzinnen van de flamboyante dichter-romanschrijver-schilder-duiveldoetal Luc Huybrechts. Huybrechts, die ondertussen met zijn vrouw Ann een Bed & Breakfast uitbaat in Torgny in het Zuiden van België, beweert dat het de laatste keer zal zijn dat zo veel schoon literair volk in Antwerpse cafés op zondag 16 september te beluisteren valt.Op de eigen website en ook in De Standaard van vandaag wijst hij met de vinger naar het Vlaams Fonds voor de Letteren dat hem niet langer de subsidie van 7.500 euro gunt. Ook van de uitgevers verwachtte hij wat meer (financiële) steun. En hij besluit ietwat bitter: "Voor één secretaresse van Boek.be kunnen wij meerdere Zuiderzinnen organiseren."Hij denkt eraan om volgend jaar eventueel een muziekfestival onder die naam op te starten. Highlights op deze voorlopig laatste editie zijn alleszins het optreden in Café Local (Waalse Kaai 25) van nieuwe belofte Marnix Peeters (om 14.30u), francofiel Bart Van Loo (om 14.45u) en van Huybrechts zelf (om15.55u.) Op dezelfde locatie zal Knack-huisblogger Benno Barnard, alias Jean-Baptiste Bernard, om16.05u vlak na Huybrechts ook acte de présence geven.Nog interessant zijn de Hollandse performances van good old Remco Campert in het Zuiderpershuis (eveneens op de Waalse Kaai) om 14.45u en van zijn landgenoot-rijzende ster Peter Buwalda vlak daarna om 15.30u.Frank Hellemans