Veel Vlaanderen op de Bologna Children's Book Fair

Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) was voor de vijfde keer aanwezig op de International Children's Book Fair in Bologna, een belangrijke internationale boekenbeurs. Er werden gesprekken gevoerd met 60 buitenlandse contactpersonen, vooral uitgevers, om de Vlaamse boeken te promoten.Op de beurs waren ook enkele Italiaanse vertalingen van Vlaamse boeken aanwezig: de Italiaanse uitgeverij Salani had de vertaling van 'Ik denk dat het liefde was' van Kathleen Vereecken net op tijd klaar voor de opening en RCS verkocht een Italiaanse versie van 'Broere' van Bart Moeyaert. Vlaanderen wil zich graag profileren op deze internationale boekenbeurzen, omdat ons taalgebied erg klein is. Schrijvers die nu niet volledig kunnen leven van hun werk kunnen dat op termijn misschien wel, als ze ook bekender worden in het buitenland.

Literaire Lente vandaag van start

Vandaag is het officiële begin van de Literaire Lente. Het initiatief van boek.be wil jonge, beloftevolle auteurs een podium geven naast grote namen zoals Claudel, Murakami en Veronesi. Er werden dertig nieuwe werken geselecteerd, en deze gaan nog tot 30 april door Vlaanderen touren. Ze zijn nu ook tijdelijk met grote kortingen te koop in boekhandels. Vandaag zullen Jeroen Brouwers en Philippe Claudel de spits afbijten. Brouwers doet dat in De Zondvloed, een boekhandel in Mechelen. Claudel is vanavond te zien in de Gentse Vooruit. Wie het volledige programma wil weten kan terecht op de website van boek.be.

Inktaap doet jongeren lezen

De Inktaap,die dit jaar naar Bernard Dewulf ging voor zijn boek 'Kleine dagen, stimuleert jongeren wel degelijk in hun leesgedrag, aldus de Taalunie. Het project brengt jongeren uit Vlaanderen, Nederland, Suriname en Curaçao in aanraking met prijswinnende boeken. Daarmee bestrijken ze het hele gebied van de Nederlandse Taalunie, en dat is uniek. Dit jaar deden 2500 jongeren mee. 55% van hen evalueert het project als een boeiende confrontatie, 85% van de leerkrachten vindt dat het project ook effectief leesbevorderend werkt.

Veel Vlaanderen op de Bologna Children's Book FairHet Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) was voor de vijfde keer aanwezig op de International Children's Book Fair in Bologna, een belangrijke internationale boekenbeurs. Er werden gesprekken gevoerd met 60 buitenlandse contactpersonen, vooral uitgevers, om de Vlaamse boeken te promoten.Op de beurs waren ook enkele Italiaanse vertalingen van Vlaamse boeken aanwezig: de Italiaanse uitgeverij Salani had de vertaling van 'Ik denk dat het liefde was' van Kathleen Vereecken net op tijd klaar voor de opening en RCS verkocht een Italiaanse versie van 'Broere' van Bart Moeyaert. Vlaanderen wil zich graag profileren op deze internationale boekenbeurzen, omdat ons taalgebied erg klein is. Schrijvers die nu niet volledig kunnen leven van hun werk kunnen dat op termijn misschien wel, als ze ook bekender worden in het buitenland.Literaire Lente vandaag van startVandaag is het officiële begin van de Literaire Lente. Het initiatief van boek.be wil jonge, beloftevolle auteurs een podium geven naast grote namen zoals Claudel, Murakami en Veronesi. Er werden dertig nieuwe werken geselecteerd, en deze gaan nog tot 30 april door Vlaanderen touren. Ze zijn nu ook tijdelijk met grote kortingen te koop in boekhandels. Vandaag zullen Jeroen Brouwers en Philippe Claudel de spits afbijten. Brouwers doet dat in De Zondvloed, een boekhandel in Mechelen. Claudel is vanavond te zien in de Gentse Vooruit. Wie het volledige programma wil weten kan terecht op de website van boek.be. Inktaap doet jongeren lezenDe Inktaap,die dit jaar naar Bernard Dewulf ging voor zijn boek 'Kleine dagen, stimuleert jongeren wel degelijk in hun leesgedrag, aldus de Taalunie. Het project brengt jongeren uit Vlaanderen, Nederland, Suriname en Curaçao in aanraking met prijswinnende boeken. Daarmee bestrijken ze het hele gebied van de Nederlandse Taalunie, en dat is uniek. Dit jaar deden 2500 jongeren mee. 55% van hen evalueert het project als een boeiende confrontatie, 85% van de leerkrachten vindt dat het project ook effectief leesbevorderend werkt.