Op 9 oktober kunt u in de Marmeren Zaal van de zoo van Antwerpen terecht voor de achttiende editie van Lezen op Zondag. Het ontbijtbuffet en de schone letteren beginnen om 10.00 uur.

Jeroen Overstijns, uitgeefmanager bij WPG Uitgevers, praat met Mark Schaevers, samensteller van 'De wolken. Uit de geheime laden van Hugo Claus'. Het archief van Claus is van grote literaire waarde, en werpt een bijzonder licht werpt op de verbeelding en het vakmanschap van de meester. Lukas De Vos, journalist bij de VRT, interviewt Harold Polis, uitgever van De Bezige Bij Antwerpen en samensteller met Eva Berghmans van '20 onder 40. Nieuwe verhalen van de beste jonge schrijvers'. De vitaliteit van de Vlaamse literatuur is voor vele jaren verzekerd, zo blijkt.

VRT-journaliste Martine Tanghe interviewt Erik Vlaminck over zijn nieuwe roman, 'Brandlucht'. Knack-journalist Piet Piryns praat dan weer met Anna Enquist over haar pas verschenen roman 'De verdovers', een boek over de ongrijpbaarheid van onze driften en verlangens en over de remedie die werk en discipline kunnen bieden.

Inschrijven kan hier. Knack-abonnees ontvangen een originele 'Dwarsligger' als extra geschenk.

Bart Cornand

Lezen op zondag, op 9 oktober in de Marmeren Zaal van de Zoo in Antwerpen.

Op 9 oktober kunt u in de Marmeren Zaal van de zoo van Antwerpen terecht voor de achttiende editie van Lezen op Zondag. Het ontbijtbuffet en de schone letteren beginnen om 10.00 uur. Jeroen Overstijns, uitgeefmanager bij WPG Uitgevers, praat met Mark Schaevers, samensteller van 'De wolken. Uit de geheime laden van Hugo Claus'. Het archief van Claus is van grote literaire waarde, en werpt een bijzonder licht werpt op de verbeelding en het vakmanschap van de meester. Lukas De Vos, journalist bij de VRT, interviewt Harold Polis, uitgever van De Bezige Bij Antwerpen en samensteller met Eva Berghmans van '20 onder 40. Nieuwe verhalen van de beste jonge schrijvers'. De vitaliteit van de Vlaamse literatuur is voor vele jaren verzekerd, zo blijkt.VRT-journaliste Martine Tanghe interviewt Erik Vlaminck over zijn nieuwe roman, 'Brandlucht'. Knack-journalist Piet Piryns praat dan weer met Anna Enquist over haar pas verschenen roman 'De verdovers', een boek over de ongrijpbaarheid van onze driften en verlangens en over de remedie die werk en discipline kunnen bieden.Inschrijven kan hier. Knack-abonnees ontvangen een originele 'Dwarsligger' als extra geschenk. Bart Cornand