Begin dit jaar werd het werk een 'gouache en collage' van ene 'PVO' verkocht op een veiling in Brussel. De koper vermoedde dat het om een onbekend werk van Paul van Ostaijen ging en besloot na bevestiging van het Letterenhuis om het kunstwerk in langdurig bruikleen aan het museum te geven.

Het werk is een belangrijke aanvulling op de collectie van de dichter in het Letterenhuis. Het Letterenhuis bezit de grootste verzameling handschriften van Paul van Ostaijen.

Naast de manuscripten van bekende gedichten zoals 'Marc groet 's morgens de dingen', 'Boerecharleston' en 'Huldegedicht aan Singer' bewaart het Letterenhuis ook brieven, foto's en grafisch werk van de avant-gardedichter.

De gouache is nu te zien in de permanente tentoonstelling samen met de aquarel 'Dans la petite ville' dat sinds lang in het bezit is van het Letterenhuis.

Begin dit jaar werd het werk een 'gouache en collage' van ene 'PVO' verkocht op een veiling in Brussel. De koper vermoedde dat het om een onbekend werk van Paul van Ostaijen ging en besloot na bevestiging van het Letterenhuis om het kunstwerk in langdurig bruikleen aan het museum te geven. Het werk is een belangrijke aanvulling op de collectie van de dichter in het Letterenhuis. Het Letterenhuis bezit de grootste verzameling handschriften van Paul van Ostaijen. Naast de manuscripten van bekende gedichten zoals 'Marc groet 's morgens de dingen', 'Boerecharleston' en 'Huldegedicht aan Singer' bewaart het Letterenhuis ook brieven, foto's en grafisch werk van de avant-gardedichter. De gouache is nu te zien in de permanente tentoonstelling samen met de aquarel 'Dans la petite ville' dat sinds lang in het bezit is van het Letterenhuis.