Deelname aan de workshops en de rondleidingen is gratis. Reserveren is niet nodig. Daarnaast is het museum het eerste weekend van de Museumweek, op zaterdag 18 en zondag 19 april, gratis toegankelijk.

Workshop 'Schrijven met goud'

Tijdens de twee weekenden in de Museumweek kunt u zelf met echt goud aan de slag in het middeleeuwse scriptorium. Deze bijzondere ruimte is besloten, maar speciaal voor de Museumweek stellen we het scriptorium open.

Meermanno
© Meermanno

U kunt hier zelf uitproberen hoe het is om te schrijven met een ganzenveer en het resultaat versieren met echt bladgoud. Doorlopende workshops op zaterdag 18 en 25 april en zondag 19 en 26 april van 12.00-16.00 uur.

Rondleiding 'Het goud van de baron'

Baron van Westreenen, de vroegere bewoner van Museum Meermanno, was de eerste in Nederland die Italiaanse paneelschilderijen verzamelde. Vooral het goud trok hem erg aan. Prachtige devote afbeeldingen versierd met kunstig bladgoud en edelstenen. Speciaal voor de Museumweek brengen we deze rijke panelen eens extra onder de aandacht. Dagelijks (m.u.v. maandag) om 14.00 uur.

Het eerste weekend van de Museumweek (18 en 19 april) is de museumentree gratis, de rest van de week gelden de reguliere toegangsprijzen (gratis voor kinderen t/m 12 jaar en Museumkaarthouders).

Het Museum Meermanno (Huis van het boek) ligt aan de Prinsessegracht 30 tegenover het Malieveld in Den Haag.

Deelname aan de workshops en de rondleidingen is gratis. Reserveren is niet nodig. Daarnaast is het museum het eerste weekend van de Museumweek, op zaterdag 18 en zondag 19 april, gratis toegankelijk.Workshop 'Schrijven met goud'Tijdens de twee weekenden in de Museumweek kunt u zelf met echt goud aan de slag in het middeleeuwse scriptorium. Deze bijzondere ruimte is besloten, maar speciaal voor de Museumweek stellen we het scriptorium open. U kunt hier zelf uitproberen hoe het is om te schrijven met een ganzenveer en het resultaat versieren met echt bladgoud. Doorlopende workshops op zaterdag 18 en 25 april en zondag 19 en 26 april van 12.00-16.00 uur.Rondleiding 'Het goud van de baron'Baron van Westreenen, de vroegere bewoner van Museum Meermanno, was de eerste in Nederland die Italiaanse paneelschilderijen verzamelde. Vooral het goud trok hem erg aan. Prachtige devote afbeeldingen versierd met kunstig bladgoud en edelstenen. Speciaal voor de Museumweek brengen we deze rijke panelen eens extra onder de aandacht. Dagelijks (m.u.v. maandag) om 14.00 uur.Het eerste weekend van de Museumweek (18 en 19 april) is de museumentree gratis, de rest van de week gelden de reguliere toegangsprijzen (gratis voor kinderen t/m 12 jaar en Museumkaarthouders).Het Museum Meermanno (Huis van het boek) ligt aan de Prinsessegracht 30 tegenover het Malieveld in Den Haag.