Nog tot en met 14 september kunnen Nederlandse foodies én bookies bij de 120 vestigingen van New York Pizza de pizza Leon de Winter bestellen: voor 19,90 euro krijgen ze niet alleen een pizza maar ook De Winters meest recente roman 'Geronimo' binnen het half uur thuis geleverd.

Koppelverkoop

Ten huize Leon de Winter en Jessica Durlacher wordt er vaak aan eetlezen gedaan., Vara
Ten huize Leon de Winter en Jessica Durlacher wordt er vaak aan eetlezen gedaan. © Vara

Eetlezen, zo heet het fenomeen aldus Leon de Winter met dank aan Remco Campert: bij je eten ondertussen ook een boek lezen. De Winter zegt dat ten huize De Winter-Durlacher eetlezen vaak wordt gepraktiseerd. Toen hij in Sorrento tijdens het eten van een pizza de verhaalstof voor 'Geronimo', een roman over de gevangenname van Osama bin Laden, te horen kreeg, rijpte bij De Winter het idee om de bevriende eigenaar van het Nederlandse New York Pizza deze originele vorm van koppelverkoop - pizza + boek - in te fluisteren.

Eetlezen-actie ook bij ons?

De Winter heeft altijd al iets gehad met eten. 'Hoffman's honger', een van zijn beste romans, laat het hoofdpersonage effectief op dieet gaan terwijl die ook spiritueel door Spinoza te lezen zijn leven probeert te heroriënteren.

Opgepast:de actie loopt enkel in Nederland. Welke Vlaamse auteur - en pizzeria - voelt zich geroepen om ook hier een actie rond eetlezen op poten te zetten?

Frank Hellemans

Nog tot en met 14 september kunnen Nederlandse foodies én bookies bij de 120 vestigingen van New York Pizza de pizza Leon de Winter bestellen: voor 19,90 euro krijgen ze niet alleen een pizza maar ook De Winters meest recente roman 'Geronimo' binnen het half uur thuis geleverd.KoppelverkoopEetlezen, zo heet het fenomeen aldus Leon de Winter met dank aan Remco Campert: bij je eten ondertussen ook een boek lezen. De Winter zegt dat ten huize De Winter-Durlacher eetlezen vaak wordt gepraktiseerd. Toen hij in Sorrento tijdens het eten van een pizza de verhaalstof voor 'Geronimo', een roman over de gevangenname van Osama bin Laden, te horen kreeg, rijpte bij De Winter het idee om de bevriende eigenaar van het Nederlandse New York Pizza deze originele vorm van koppelverkoop - pizza + boek - in te fluisteren.Eetlezen-actie ook bij ons?De Winter heeft altijd al iets gehad met eten. 'Hoffman's honger', een van zijn beste romans, laat het hoofdpersonage effectief op dieet gaan terwijl die ook spiritueel door Spinoza te lezen zijn leven probeert te heroriënteren. Opgepast:de actie loopt enkel in Nederland. Welke Vlaamse auteur - en pizzeria - voelt zich geroepen om ook hier een actie rond eetlezen op poten te zetten?Frank Hellemans