Het boek, waarvan de waarde geschat wordt op 18.500 euro, is echter wegens zijn zeldzaamheid erg moeilijk om te verkopen. Dat meldt de politie.

Het 30 pagina's tellende boek "Hispania damiani a goes equitis lusitani" dateert van 1542, en is van de hand van de Portugese humanist Damiao de Gois.

De uitzonderlijke diefstal vond plaats op de standplaats van het gespecialiseerde Nederlandse huis "Asher Rare Books", zo luidt het bij een woordvoerder van de politie.

Asher bevestigde de diefstal, maar maakte verder geen details bekend. Volgens het Duitse dagblad Bild zou een verzamelaar tot tien keer meer betalen dan de geschatte waarde van 18.500 euro. (Belga/MS)

Het boek, waarvan de waarde geschat wordt op 18.500 euro, is echter wegens zijn zeldzaamheid erg moeilijk om te verkopen. Dat meldt de politie. Het 30 pagina's tellende boek "Hispania damiani a goes equitis lusitani" dateert van 1542, en is van de hand van de Portugese humanist Damiao de Gois. De uitzonderlijke diefstal vond plaats op de standplaats van het gespecialiseerde Nederlandse huis "Asher Rare Books", zo luidt het bij een woordvoerder van de politie. Asher bevestigde de diefstal, maar maakte verder geen details bekend. Volgens het Duitse dagblad Bild zou een verzamelaar tot tien keer meer betalen dan de geschatte waarde van 18.500 euro. (Belga/MS)