Ann Peuteman - Voelt u zich wel goed, dokter?

Waarom schrijft de ene huisarts je wel slaappillen voor en de andere niet? Waarom probeert een kinderarts tegen beter weten in een boreling in leven te houden? En mag een dokter huilen als zijn patiënt sterft? In haar boek 'Voelt ú zich wel goed, dokter?' gaat Knack-redactrice Ann Peuteman op zoek naar de gewone mens achter de arts.

Hoe het boek tot stand kwam beschrijft de Knack-journaliste in 'Uiteindelijk is een arts ook maar een mens'.

Ann Peuteman signeert op de Boekenbeurs op 31 oktober, 4 november en 6 november. Op de Knack-dag van 6 november interviewt collega Dirk Draulans haar om 15.30 uur op het Blauwe Podium.

Joël De Ceulaer - Gooi God niet weg. Over geloof, ongeloof en bijgeloof'

Al jaren voert Knack-journalist Joël De Ceulaer gesprekken die ergens over gaan met mensen die iets te vertellen hebben. Over wetenschap, filosofie, zingeving, religie. Over de grote vragen, de vragen die er écht toe doen in dit leven. Die gesprekken zijn bijzonder leerzaam. In vele opzichten. Maar soms ook verwarrend. Zo viel het hem tijdens een interview met Godfried Danneels op dat de kardinaal niet helemaal begrijpt wat de evolutietheorie eigenlijk inhoudt. Een gesprek met Richard Dawkins leerde hem dan weer dat de beroemde bioloog niet snapt waar het in de religie precies over gaat. Dat zette hem aan het denken over de kloof tussen godsdienst en wetenschap. Zijn ratio en religie met elkaar te verzoenen?

In 'Gooi God niet weg' geeft De Ceulaer ons zijn verrassende visie op dit eeuwenoude probleem. Het is een snedig geschreven essay dat zowel de oprechte gelovige als de doorgewinterde atheïst een spiegel voorhoudt.

De Ceulaer beschreef op Knack.be het relaas van zijn persoonlijke zoektocht.

Joël De Ceulaer signeert op de Boekenbeurs op 6 november. Op de Knack-dag van 6 november ondervraagt Heidi Lenaerts De Ceulaer om 16.30 uur op het Blauwe Podium.

Roderik Six / Thomas Blondeau - De Boekendokter

Thomas Blondeau bedacht speciaal voor de Vlaamse Boekenbeurs het concept van 'de boekendokter'. De opzet was geniaal in al zijn eenvoud: in een nagebouwde doktersspreekkamer gaf hij antwoord op alle vragen en verzuchtingen waarmee een lezer kan zitten. Blondeaus optredens op de Boekenbeurs waren al snel legendarisch. Hij wist voor elke aandoening het juiste recept, want voor elk kwaaltje, van eksteroog tot liefdesverdriet, bestaat een roman die ons lijden kan verzachten.Op verzoek van De Bezige Bij maakte Knack Focus-redacteur Roderik Six een selectie van de beste recepten om daarna de rol van doktersassistent aan te nemen. Met zachte hand leidt Six de lezer de onderwereld binnen om op zoek te gaan naar de mythische boekendokter. Wat volgt is een geraffineerd verhaal over de helende kracht van literatuur, over de schrijnende onmacht van de taal, over dood en verdriet, maar bovenal over een innige vriendschap die veel te vroeg eindigde.

Roderik Six signeert op de Boekenbeurs op 9 november van 15 tot 17u.

Ann Peuteman - Voelt u zich wel goed, dokter?Joël De Ceulaer - Gooi God niet weg. Over geloof, ongeloof en bijgeloof' In 'Gooi God niet weg' geeft De Ceulaer ons zijn verrassende visie op dit eeuwenoude probleem. Het is een snedig geschreven essay dat zowel de oprechte gelovige als de doorgewinterde atheïst een spiegel voorhoudt. De Ceulaer beschreef op Knack.be het relaas van zijn persoonlijke zoektocht.Roderik Six / Thomas Blondeau - De Boekendokter