Nog tot Pasen loopt de LIteraire Lente, een actie van Boek.be om de voorjaarsboeken in het zonnetje te zetten. Sinds verleden jaar geeft de Vlaamse boekhandelaar bij een aankoop van minimaal 12,50 euro ook een boekje cadeau.

Dit jaar is dat 'De verrekijker' van Kees van Kooten dat aardig zijn weg vindt naar de lezer, zo getuigt Geertrui Schoeters van Boek.be in Boekblad:"De mensen zijn enthousiast, het geschenkboek van Kees van Kooten gaat goed over de toonbank."

Verleden jaar bundelden de Vlaamse en Nederlandse overkoepelende boekenorganisaties de krachten en boden ze samen hetzelfde geschenkboek aan bij hun respectievelijke promo-acties. In Nederland gaat het dan om de Boekenweek die ondertussen al is afgelopen en in Vlaanderen om de Literaire Lente die nog tot zondag loopt.

'Heldere hemel' van Tom Lanoye was het eerste literaire cadeauboek. Door de gezamenlijke verspreiding in Nederland en Vlaanderen vonden er verleden jaar honderdduizenden exemplaren van Lanoye's novelle op die manier hun weg naar de lezer. Schoeters geeft toe dat Van Kooten minder verkooppotentieel heeft bij min-dertigers dan Lanoye maar is toch aardig verrast dat ook zijn 'Verrekijker' goed aankomt bij de Vlaamse lezer.

Frank Hellemans

Nog tot Pasen loopt de LIteraire Lente, een actie van Boek.be om de voorjaarsboeken in het zonnetje te zetten. Sinds verleden jaar geeft de Vlaamse boekhandelaar bij een aankoop van minimaal 12,50 euro ook een boekje cadeau. Dit jaar is dat 'De verrekijker' van Kees van Kooten dat aardig zijn weg vindt naar de lezer, zo getuigt Geertrui Schoeters van Boek.be in Boekblad:"De mensen zijn enthousiast, het geschenkboek van Kees van Kooten gaat goed over de toonbank." Verleden jaar bundelden de Vlaamse en Nederlandse overkoepelende boekenorganisaties de krachten en boden ze samen hetzelfde geschenkboek aan bij hun respectievelijke promo-acties. In Nederland gaat het dan om de Boekenweek die ondertussen al is afgelopen en in Vlaanderen om de Literaire Lente die nog tot zondag loopt.'Heldere hemel' van Tom Lanoye was het eerste literaire cadeauboek. Door de gezamenlijke verspreiding in Nederland en Vlaanderen vonden er verleden jaar honderdduizenden exemplaren van Lanoye's novelle op die manier hun weg naar de lezer. Schoeters geeft toe dat Van Kooten minder verkooppotentieel heeft bij min-dertigers dan Lanoye maar is toch aardig verrast dat ook zijn 'Verrekijker' goed aankomt bij de Vlaamse lezer. Frank Hellemans