De Boekenweek 2013 met het thema "Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden" draait om "de zon- en schaduwzijden van de Nederlandse geschiedenis".

Van Kooten is vooral bekend door zijn samenwerking met Wim de Bie, met wie hij het duo Van Kooten en De Bie vormde. Als auteur debuteerde hij in 1965 met "Treitertrends". In 2004 ontving Van Kooten de Gouden Ganzenveer voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de geschreven Nederlandse cultuur.

De boekenweek is volgend jaar ingekort en duurt van zaterdag 16 maart tot zondag 24 maart. Ook tijdens de komende editie kunnen lezers op vertoon van het boekenweekgeschenk een dag gratis met de trein reizen. Volgend jaar is dat niet op de eerste, maar op de laatste zondag van het literaire evenement. (Belga/MS)

De Boekenweek 2013 met het thema "Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden" draait om "de zon- en schaduwzijden van de Nederlandse geschiedenis". Van Kooten is vooral bekend door zijn samenwerking met Wim de Bie, met wie hij het duo Van Kooten en De Bie vormde. Als auteur debuteerde hij in 1965 met "Treitertrends". In 2004 ontving Van Kooten de Gouden Ganzenveer voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de geschreven Nederlandse cultuur. De boekenweek is volgend jaar ingekort en duurt van zaterdag 16 maart tot zondag 24 maart. Ook tijdens de komende editie kunnen lezers op vertoon van het boekenweekgeschenk een dag gratis met de trein reizen. Volgend jaar is dat niet op de eerste, maar op de laatste zondag van het literaire evenement. (Belga/MS)