Kamiel Vanhole en Dirk Geets - Een dolende hond van een vader. Biografie van Willem Elsschot
Uitgeverij: Atlas
Aantal pagina's: 48
ISBN: 978-90-450-1463-0

De voortschrijdende besnuffeling van strip en literatuur zorgt soms voor onverwachte vondsten.

Zo verscheen zopas een stripbiografie van Willem Elsschot die schrijver Kamiel Vanhole en reclameontwerper Dirk Geets ruim 25 jaar geleden maakten, maar die destijds geen uitgever vond. Wijlen Vanhole koos voor een mengeling van realiteit en Elsschots fictie.

Tussen de feiten van Elsschots leven kan een lezer ook verwijzingen naar zijn verhalen Lijmen, Kaas, Villa des Roses of Het dwaallicht ontwaren. Leven en werk van Elsschot vormen zo één samenhangend geheel.

Geets illustreert het in een eigen zwart-witstijl, die meer aan oude boekillustratie dan aan strips doet denken.

Gert Meesters in Focus Knack

De voortschrijdende besnuffeling van strip en literatuur zorgt soms voor onverwachte vondsten.Zo verscheen zopas een stripbiografie van Willem Elsschot die schrijver Kamiel Vanhole en reclameontwerper Dirk Geets ruim 25 jaar geleden maakten, maar die destijds geen uitgever vond. Wijlen Vanhole koos voor een mengeling van realiteit en Elsschots fictie.Tussen de feiten van Elsschots leven kan een lezer ook verwijzingen naar zijn verhalen Lijmen, Kaas, Villa des Roses of Het dwaallicht ontwaren. Leven en werk van Elsschot vormen zo één samenhangend geheel.Geets illustreert het in een eigen zwart-witstijl, die meer aan oude boekillustratie dan aan strips doet denken.Gert Meesters in Focus Knack