De roman 'De Welwillenden' van Prix Goncourt-winnaar Jonathan Littell is in Groot-Brittannië de winnaar geworden van de jaarlijkse Bad Sex in Fiction Award, de prijs voor de slechtste of meest overbodige seksscène in een roman.

'De Welwillenden', in het Frans 'Les bienveillantes', dateert uit 2006 en zorgde meteen voor commotie. De roman vertelt het verhaal, in de ik-vorm, van de SS-officier Maximilien Aue tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Littell verkeerde in goed gezelschap; ook Paul Theroux, Amos Oz, Philip Roth en Nick Cave waren genomineerd voor de prijs.

Vorig jaar ging de onderscheiding naar Rachel Johnson, de zus van de Londense Toryburgemeester Boris Johnson. John Updike kreeg toen een lifetime achievement award.

De roman 'De Welwillenden' van Prix Goncourt-winnaar Jonathan Littell is in Groot-Brittannië de winnaar geworden van de jaarlijkse Bad Sex in Fiction Award, de prijs voor de slechtste of meest overbodige seksscène in een roman.'De Welwillenden', in het Frans 'Les bienveillantes', dateert uit 2006 en zorgde meteen voor commotie. De roman vertelt het verhaal, in de ik-vorm, van de SS-officier Maximilien Aue tijdens de Tweede Wereldoorlog. Littell verkeerde in goed gezelschap; ook Paul Theroux, Amos Oz, Philip Roth en Nick Cave waren genomineerd voor de prijs.Vorig jaar ging de onderscheiding naar Rachel Johnson, de zus van de Londense Toryburgemeester Boris Johnson. John Updike kreeg toen een lifetime achievement award.