Juryvoorzitster Amanda Foreman noemde het herlezen van de boeken op de longlist tegelijk "afschuwelijk en verkwikkend". Grote namen zoals Coetzee, die als eerste auteur een derde Booker Prize kon winnen, werden daarbij geschrapt.

De zes genomineerden voor de shortlist zijn: de Schotse auteur Graeme Macrae met zijn psychologische misdaadthriller 'His Bloody Project', de Amerikaanse auteur Paul Beatty met 'The Sellout', een satire over een man die de slavernij opnieuw wil invoeren, de Britse auteur Deborah Levy die in 2012 ook al eens de shortlist haalde (met 'Swimming Home') en nu met 'Hot Milk', de in Canada geboren David Szalay met 'All That Man Is', de Canadese Madeleine Thien met 'Do Not Say We Have Nothing', en tot slot de Amerikaanse auteur Ottessa Moshfegh met 'Eileen'.

Jongste ooit

Moshfegh is met haar 35 jaar de jongste auteur ooit op de shortlist van de Man Booker. De winnaar van de Man Booker Prize - die beloond wordt met een prijs van 50.000 euro - wordt op 25 oktober bekendgemaakt. Vorig jaar won Marlon James met 'A Brief History of Seven Killings'.

Sinds 2014 staat de Man Booker Prize open voor schrijvers van alle nationaliteiten, op voorwaarde dat het boek is geschreven in het Engels en gepubliceerd is in het Verenigd Koninkrijk. (Belga)

Juryvoorzitster Amanda Foreman noemde het herlezen van de boeken op de longlist tegelijk "afschuwelijk en verkwikkend". Grote namen zoals Coetzee, die als eerste auteur een derde Booker Prize kon winnen, werden daarbij geschrapt. De zes genomineerden voor de shortlist zijn: de Schotse auteur Graeme Macrae met zijn psychologische misdaadthriller 'His Bloody Project', de Amerikaanse auteur Paul Beatty met 'The Sellout', een satire over een man die de slavernij opnieuw wil invoeren, de Britse auteur Deborah Levy die in 2012 ook al eens de shortlist haalde (met 'Swimming Home') en nu met 'Hot Milk', de in Canada geboren David Szalay met 'All That Man Is', de Canadese Madeleine Thien met 'Do Not Say We Have Nothing', en tot slot de Amerikaanse auteur Ottessa Moshfegh met 'Eileen'. Jongste ooitMoshfegh is met haar 35 jaar de jongste auteur ooit op de shortlist van de Man Booker. De winnaar van de Man Booker Prize - die beloond wordt met een prijs van 50.000 euro - wordt op 25 oktober bekendgemaakt. Vorig jaar won Marlon James met 'A Brief History of Seven Killings'. Sinds 2014 staat de Man Booker Prize open voor schrijvers van alle nationaliteiten, op voorwaarde dat het boek is geschreven in het Engels en gepubliceerd is in het Verenigd Koninkrijk. (Belga)