Het verhaal speelt zich af op het gewelddadige Corsica. De 44-jarige auteur volgt op de erelijst van de prijs Alexis Jenni op, die in 2011 laureaat was voor zijn eerste roman, "L'Art français de la guerre".

Volgens schattingen is de Prix Goncourt goed voor meer dan 300.000 verkochte exemplaren.

De Zwitser Joël Dicker met "La vérité sur l'affaire Harry Quebert", de Française van Vietnamese origine Linda Lê met "Lame de fond" en Patrick Deville met "Peste et Choléra" grepen net naast de onderscheiding. Deze laatste mocht onlangs wel de Femina-literatuurprijs in ontvangst nemen. (Belga/MS)

Het verhaal speelt zich af op het gewelddadige Corsica. De 44-jarige auteur volgt op de erelijst van de prijs Alexis Jenni op, die in 2011 laureaat was voor zijn eerste roman, "L'Art français de la guerre". Volgens schattingen is de Prix Goncourt goed voor meer dan 300.000 verkochte exemplaren. De Zwitser Joël Dicker met "La vérité sur l'affaire Harry Quebert", de Française van Vietnamese origine Linda Lê met "Lame de fond" en Patrick Deville met "Peste et Choléra" grepen net naast de onderscheiding. Deze laatste mocht onlangs wel de Femina-literatuurprijs in ontvangst nemen. (Belga/MS)