De laatste dag van de BB op 11 november trok het meeste bezoekers: 21.167 om precies te zijn. Kookboeken en jeugdboeken (+strips) verkochten als zoete broodjes. Maar ook de Knack Focus Dag op 3 november trok volle zalen.

Na bijna 2 weken BB-gekte is het tijd voor een terugblik. Boek.be vatte alles mooi samen in een afsluitend persbericht over de 75e editie van Vlaanderens grootste boekenwinkel, ook al lag het aantal bezoekers dit jaar beduidend lager dan vorig jaar toen er bijna 185.000 mensen de boekenbeurs aandeden.

Opvallend is natuurlijk het succes van het kookboek in het algemeen en van Jeroen Meus in het bijzonder. Hij verkocht van zijn eerste beide kookbijbels 6.000 exemplaren. Ook thrillerauteur Pieter Aspe en Geronimo Stilton deden het zeer goed. Van de Jommekesboeken gingen er in totaal 8500 exemplaren over de toonbank.

Een overzicht per genre ziet er als volgt uit:

FICTIE 1. Pieter Aspe, Solo, 1732 ex. (WPG Uitgevers)
2. Isabel Allende, Het negende schrift van Maya, 750 ex. (Vrijdag/Elkedag Boeken)
3. Stefan Brijs, Post voor mevrouw Bromley, 565 ex. (VBK België)


NON-FICTIE VRIJE TIJD 1. Jeroen Meus, Dagelijkse kost 2, 3500 ex. (Van Halewyck)
2. Jeroen Meus, Dagelijkse kost 1, 2500 ex. (Van Halewyck)
3. Piet Huysentruyt, SOS Piet 5, 1300 ex. (Lannoo)


NON-FICTIE INFORMATIEF
1. Carl Huybrechts, Rik de Saedeleer. Duivelse memoires, 957 ex. (Borgerhoff&Lamberigts)
2. Paul D'hoore, De 99 beste tips om belastingen te besparen, 950 ex. (Roularta)
3. Linda De Win, Tobback, Eyskens, De Croo, 849 ex. (Borgerhoff&Lamberigts)


KINDER- EN JEUGDLITERATUUR
1. Geronimo Stilton, Fantasia 6, 1965 ex.(Baeckens Books)
2. De Bremer Stadsmuzikanten, 1400 ex. (Ballon Media/Het Geluidshuis)
3. Catwalk van Dirk Bracke, 500 ex. (Davidsfonds Uitgeverij)
Er gingen ook nog 1375 Harry Potters de deur uit bij Vrijdag/Elkedag Boeken.


STRIPS
1. Hec Leemans, F.C. De Kampioenen, Vertongen Vampier, 1387 ex. (WPG Uitgevers)
2. Jonas Geirnaert, Het Kleine Kabouter Wesley Boek, 904 ex. (Borgerhoff&Lamberigts)
3. Merho, De Kiekeboes, Grof wild, 883 ex. (WPG Uitgevers)

Boek.be vraagt in zijn afsluitend persbericht ook aandacht voor de goede omzetcijfers in de reguliere boekhandel: 'De boekenverkoop in Nederland kende een omzetdaling van 7% maar in Vlaanderen was er een omzetstijging van 4%, en dat exclusief de Boekenbeurs. De Boekenbeurs heeft dus een positieve invloed op de boekenverkoop bij de boekhandel.'

Andere frappante vaststellingen, aldus Boek.be, waren het succes van bepaalde themadagen, zoals de Knack Focus Dag op donderdag 3 november die volle zalen trok. Maar dat gold ook voor de actualiteitsdag 'Hete hangijzers' en 'Leven in balans'.

Er was ook grote interesse voor het e-paviljoen. Er zouden zo'n 5 tot 10 e-readers per dag zijn verkocht.

Frank Hellemans

De laatste dag van de BB op 11 november trok het meeste bezoekers: 21.167 om precies te zijn. Kookboeken en jeugdboeken (+strips) verkochten als zoete broodjes. Maar ook de Knack Focus Dag op 3 november trok volle zalen.Na bijna 2 weken BB-gekte is het tijd voor een terugblik. Boek.be vatte alles mooi samen in een afsluitend persbericht over de 75e editie van Vlaanderens grootste boekenwinkel, ook al lag het aantal bezoekers dit jaar beduidend lager dan vorig jaar toen er bijna 185.000 mensen de boekenbeurs aandeden.Opvallend is natuurlijk het succes van het kookboek in het algemeen en van Jeroen Meus in het bijzonder. Hij verkocht van zijn eerste beide kookbijbels 6.000 exemplaren. Ook thrillerauteur Pieter Aspe en Geronimo Stilton deden het zeer goed. Van de Jommekesboeken gingen er in totaal 8500 exemplaren over de toonbank.Een overzicht per genre ziet er als volgt uit:FICTIE 1. Pieter Aspe, Solo, 1732 ex. (WPG Uitgevers) 2. Isabel Allende, Het negende schrift van Maya, 750 ex. (Vrijdag/Elkedag Boeken) 3. Stefan Brijs, Post voor mevrouw Bromley, 565 ex. (VBK België)NON-FICTIE VRIJE TIJD 1. Jeroen Meus, Dagelijkse kost 2, 3500 ex. (Van Halewyck) 2. Jeroen Meus, Dagelijkse kost 1, 2500 ex. (Van Halewyck) 3. Piet Huysentruyt, SOS Piet 5, 1300 ex. (Lannoo)NON-FICTIE INFORMATIEF 1. Carl Huybrechts, Rik de Saedeleer. Duivelse memoires, 957 ex. (Borgerhoff&Lamberigts) 2. Paul D'hoore, De 99 beste tips om belastingen te besparen, 950 ex. (Roularta) 3. Linda De Win, Tobback, Eyskens, De Croo, 849 ex. (Borgerhoff&Lamberigts) KINDER- EN JEUGDLITERATUUR 1. Geronimo Stilton, Fantasia 6, 1965 ex.(Baeckens Books) 2. De Bremer Stadsmuzikanten, 1400 ex. (Ballon Media/Het Geluidshuis) 3. Catwalk van Dirk Bracke, 500 ex. (Davidsfonds Uitgeverij) Er gingen ook nog 1375 Harry Potters de deur uit bij Vrijdag/Elkedag Boeken. STRIPS 1. Hec Leemans, F.C. De Kampioenen, Vertongen Vampier, 1387 ex. (WPG Uitgevers) 2. Jonas Geirnaert, Het Kleine Kabouter Wesley Boek, 904 ex. (Borgerhoff&Lamberigts) 3. Merho, De Kiekeboes, Grof wild, 883 ex. (WPG Uitgevers) Boek.be vraagt in zijn afsluitend persbericht ook aandacht voor de goede omzetcijfers in de reguliere boekhandel: 'De boekenverkoop in Nederland kende een omzetdaling van 7% maar in Vlaanderen was er een omzetstijging van 4%, en dat exclusief de Boekenbeurs. De Boekenbeurs heeft dus een positieve invloed op de boekenverkoop bij de boekhandel.'Andere frappante vaststellingen, aldus Boek.be, waren het succes van bepaalde themadagen, zoals de Knack Focus Dag op donderdag 3 november die volle zalen trok. Maar dat gold ook voor de actualiteitsdag 'Hete hangijzers' en 'Leven in balans'.Er was ook grote interesse voor het e-paviljoen. Er zouden zo'n 5 tot 10 e-readers per dag zijn verkocht.Frank Hellemans